Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις 2/10 συζητείται στο ΣτΕ η προσφυγή της Ελληνικός Χρυσός

Σήμερα 9 σωματεία κατέθεσαν στο ΣτΕ παρέμβαση υπέρ της διατήρησης, αλλά και της νομιμότητας της απόφασης του κ. Σκουρλέτη ζητώντας επί της ουσίας να ισχύσει η αναστολή λειτουργίας των μεταλλείων.

Στις 2/10 συζητείται στο ΣτΕ η προσφυγή της Ελληνικός Χρυσός

Στις 2 Οκτωβρίου θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η κύρια προσφυγή για τη λειτουργία ή μη των μεταλλείων Χρυσού στην Χαλκιδική.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Αυγούστου ο πρώην υπουργός ΠΑΠΕΝ Πάνος Σκουρλέτης εξέδωσε απόφαση με την οποία πάγωσε προσωρινά την λειτουργία τους. Ωστόσο, στο ΣτΕ προσέφυγαν τέσσερα σωματεία εργαζομένων και η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός, ζητώντας να ανασταλεί και στην συνέχεια να ακυρωθεί η επίμαχη υπουργική απόφαση.

Οι διαδικασίες για την οριστική κρίση της υπόθεσης έχουν πλέον δρομολογηθεί, ενώ η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί ταχύτατα.

Τα Σωματεία που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ στο πλευρό της Ελληνικός Χρυσός είναι: 1) Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χαλκιδικής, 2) «ΑΚΤΩΡ-ΑΤΕ- Ελληνικός Χρυσός», 3) Σωματείο Μεταλλωρύχων Υπογείων Στοών-Μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής και 4) Σωματείο Δασεργατών Βορείου Χαλκιδικής.

Ο προεδρεύων του ΣτΕ, αντιπρόεδρος Νικος Σακελλαρίου όρισε εισηγητή της υπόθεσης ενώπιον της Ολομέλειας τον σύμβουλο Επικρατείας Ηλία Μάζο, όπως επίσης όρισε 4 βοηθούς του οι οποίοι είναι οι: Βασίλειος Γκέρτσος, Δημήτρης Πυργάκης, Χρήστος Νέγρης και Νικόλαος Νικολάκης.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της αίτησης αναστολής που έχουν καταθέσει η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός και τα σωματεία εργαζομένων σε αυτήν, ο κ. Σακελλαρίου κάλεσε την ερχόμενη Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου, σε ακρόαση τα εμπλεκόμενα μέρη προκειμένου να αναπτύξουν τις απόψεις τους.

Εν τω μεταξύ, σήμερα 9 σωματεία κατέθεσαν στο ΣτΕ παρέμβαση υπέρ της διατήρησης, αλλά και της νομιμότητας της απόφασης του κ. Σκουρλέτη ζητώντας επί της ουσίας να ισχύσει η αναστολή λειτουργίας των μεταλλείων.Τα 9 τοπικά σωματεία υποστηρίζουν ότι οι λόγοι που επικαλούνται τόσο η εταιρεία όσο και τα σωματεία εργαζομένων, είναι απαράδεκτοι και αβάσιμοι και για το λόγο αυτό ζητούν να απορριφθούν οι προσφυγές τους, κ.λπ. κατά της απόφασης του κ. Σκουρλέτη.

Τα 9 σωματεία είναι: 1) Αγροτικός Δασικός Συνεταιρισμός Μεγάλη Παναγιά, 2) Αλιευτικός Σύλλογος Δήμου Αριστοτέλη, 3) Πολιτιστικός Σύλλογος Ιερισσού «Κλειγένης», 4) Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγάλης Παναγιάς, 5) Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Ρόδων «Προσφυγική Αναγέννηση», 6) Σύλλογος Γυναικών Ιερισσού, 7) Σύλλογος Γυναικών Μεγάλης Παναγιάς, 8) Σύλλογος Φίλοι του Περιβάλλοντος Ιερισσού και 9) Σωματείο Επαγγελματιών Ουρανούπολης Χαλκιδικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v