Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα πρώτα μηνύματα από τους αναλυτές στο Λονδίνο

Με στόχο την αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για τις ελληνικές εταιρίες πραγματοποιείται το Roadshow του Χρηματιστηρίου στο Λονδίνο. Τι σχολιάζουν αναλυτές της RBS και της Exotix.

Τα πρώτα μηνύματα από τους αναλυτές στο Λονδίνο

Σε εξέλιξη βρίσκεται το διήμερο Roadshow του Xρηματιστηρίου στο Λονδίνο, που έχει ως στόχο να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον των επενδυτών για τις ελληνικές εταιρίες, σύμφωνα με το Bloomberg.

Aπό το περσινό Roadshow έχουν μεσολαβήσει πολλά, με τις τράπεζες να χάνουν μεγάλο μέρος της αξίας τους. Αν και η συμφωνία του Ιουλίου απομάκρυνε τον κίνδυνο ενός άμεσου Grexit, οι CEO που βρίσκονται στη βρετανική πρωτεύουσα θα πρέπει να πείσουν ότι οι νέες εκλογές δεν θα προκαλέσουν νέα «αναταραχή».

«Το συμπέρασμα είναι πως η ανάπτυξη θα αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις στο μέλλον», δηλώνει ο A. Gallo, ανώτατο στέλεχος της RBS, ο οποίος θα εκφωνήσει ομιλία την Παρασκευή.

«Τα μεγάλα ζητήματα είναι η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και η ανταγωνιστικότητα μακροπρόθεσμα. Η διαχειρισιμότητα του χρέους παραμένει επίσης ένα μεγάλο θέμα».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η διεξαγωγή του Roadshow ανακοινώθηκε στις 4 Αυγούστου.

«Είναι θετικό ότι πραγματοποιείται, γιατί πρέπει να συνεχίσουν να δίνουν το παρών», σχολιάζει αναλυτής της Exotix, συμπληρώνοντας πως η χώρα θα έχει κυβέρνηση συνεργασίας.

Το Bloomberg παραθέτει και το σχόλιο που είχε στείλει την προηγούμενη εβδομάδα ο επικεφαλής της Eurobank Equities, Ν. Κοσκολέτου. Ο επικεφαλής της χρηματιστηριακής σημειώνει ότι τα τελευταία έτη υπήρχε πάντα ένας πολιτικός αρχηγός που πρότεινε ευκολότερα ισοδύναμα για την εφαρμογή του προγράμματος αναδιάρθρωσης. Όμως μόλις καταλάμβανε την εξουσία, η ρητορική του άλλαζε προς μια πιο μεταρρυθμιστική ατζέντα, τονίζει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v