Μείωση 3,3% στον τζίρο του χονδρικού εμπορίου το Q2

O εποχικά διορθωμένος Δείκτης Κύκλου Εργασιών στο Χονδρικό Εμπόριο του β΄ τριμήνου 2015 υποχώρησε κατά 3,3% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Β΄ τριμήνου 2014 και κατά 0,4% έναντι του α΄ τριμήνου του έτους, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

Μείωση 3,3% στον τζίρο του χονδρικού εμπορίου το Q2
Πτωτικά κινήθηκε ο κύκλος εργασιών στο χονδρικό εμπόριο το β΄ τρίμηνο του έτους, τόσο έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2014 όσο και έναντι του προηγούμενου τριμήνου, σύμφωνα με τα προσωρινά και διορθωμένα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Ειδικότερα, ο εποχικά διορθωμένος ως προς την επίδραση εποχικών γεγονότων (π.χ. έναρξη σχολικής περιόδου, εορτές, τουριστική περίοδος κ.λπ.) Δείκτης Κύκλου Εργασιών στο Χονδρικό Εμπόριο του β΄ τριμήνου 2015 υποχώρησε κατά 3,3% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Β΄ τριμήνου 2014.

Σε σύγκριση με το Δείκτη του Α΄ τριμήνου 2015, ο εποχικά διορθωμένος Δείκτης παρουσίασε μείωση 0,4%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο μη εποχικά διορθωμένος Δείκτης Κύκλου Εργασιών στο Χονδρικό Εμπόριο του Β΄ τριμήνου 2015 παρουσίασε μείωση κατά 3,5%, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Β΄ τριμήνου 2014, ενώ έναντι του Δείκτη του Α΄ τριμήνου 2015, κατέγραψε αύξηση κατά 9%.

Επισηµαίνεται ότι ο ∆είκτης Κύκλου Εργασιών στο Χονδρικό Εµπόριο του A΄ τριµήνου 2015, ο οποίος ανακοινώθηκε ως προσωρινός στο προηγούµενο ∆ελτίο Τύπου, λόγω νέων στοιχείων επανυπολογίστηκε και παρέµεινε αµετάβλητος.

*Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ στη δεξιά στήλη «Συνοδευτικό υλικό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v