Στο στόχαστρο ΣΔΟΕ και Ε.Α. οι αυξημένες τιμές καυσίμων στα νησιά

Η έρευνα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή διενεργήθηκε, κατόπιν εντολής του πρώην υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργου Σταθάκη, δήλωσε ο κ. Παπαδεράκης.

Στο στόχαστρο ΣΔΟΕ και Ε.Α. οι αυξημένες τιμές καυσίμων στα νησιά

«Οι υπηρεσίες του ΣΔΟΕ και η Επιτροπή Ανταγωνισμού διερευνούν περαιτέρω αυτή τη χρονική περίοδο τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή για τις αυξημένες τιμές υγρών καυσίμων που παρατηρούνται στις νησιωτικές περιοχές της χώρας».

Αυτό ανέφερε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Αντώνης Παπαδεράκης σε δήλωσή του, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου των τελευταίων ημερών σχετικά με το θέμα.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο κ. Παπαδεράκης διευκρινίζει με τη δήλωσή του ότι η έρευνα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή διενεργήθηκε, κατόπιν εντολής του πρώην υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργου Σταθάκη. Κάτι που είχε αναφερθεί, όπως σημειώνει ο ίδιος και στην απολογιστική συνέντευξη Τύπου του υπουργού στις 26 Αυγούστου 2015.

«Τα στοιχεία της εν λόγω έρευνας επιδόθηκαν στον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Νίκο Χριστοδουλάκη, ο οποίος τα διαβίβασε για περαιτέρω έρευνα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και στις υπηρεσίες του ΣΔΟΕ. Είμαστε σε αναμονή των αποτελεσμάτων των σχετικών ερευνών» είπε ο γενικός γραμματέας.

Τέλος, επισημαίνει ότι «οδηγός για όλες τις ενέργειες της γενικής γραμματείας, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, αποτελεί η μόνιμη και διαρκής μέριμνα για την προστασία των συμφερόντων των καταναλωτών, την εξασφάλιση ενός υγιούς ανταγωνιστικού περιβάλλοντος για τις επιχειρήσεις και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, εν γένει».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v