Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λαφαζάνης: Θα είμαστε η μεγάλη έκπληξη των εκλογών

Αισιοδοξία για το εκλογικό αποτέλεσμα και άνοιγμα στο ΚΚΕ από τον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας. Επανέλαβε ότι την κυβέρνηση δεν την «έριξε» κανείς, αλλά «παραιτήθηκε ταπεινωτικά». Τα μηνύματα από Κωνσταντοπούλου, Γλέζο.

Λαφαζάνης: Θα είμαστε η μεγάλη έκπληξη των εκλογών
Η Λαϊκή Ενότητα θα είναι η μεγάλη έκπληξη των εκλογών, τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά τη συνέντευξη Τύπου της ΛΑΕ στη ΔΕΘ.

Ο πρόεδρος του κόμματος επανέλαβε ότι την κυβέρνηση δεν την «έριξε» κανείς, αλλά «παραιτήθηκε ταπεινωτικά».

Ο ίδιος ανέφερε ότι δεν θέτει ποσοτικοποιημένους εκλογικούς στόχους:

«Δίνουμε μάχη να γίνουμε καθοριστική μετεκλογική δύναμη, αφετηρία να ξεκινήσουμε έναν πατριωτικό αντιμνημονιακό αγώνα που θα μας φέρει στην εξουσία».

Υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν καλά και κακά μνημόνια, πρέπει να τελειώνουμε με αυτά, ενώ σημείωσε πως «ο δρόμος του εθνικού νομίσματος θα αποδειχθεί ότι είναι ένας δρόμος με ελπίδα και προοπτική».

Κάλεσμα στο ΚΚΕ

«Εμείς δεν είμαστε αντίπαλοι με το ΚΚΕ», τόνισε ο κ. Λαφαζάνης, προσθέτοντας:

«Εμάς, πιστεύω ότι ο αντίπαλός μας είναι τα μνημόνια και το κατεστημένο», ενώ κάλεσε όλες τις δυνάμεις σε ένα μεγάλο αντιμνημονιακό, πατριωτικό, δημοκρατικό μέτωπο, για να «ρίξουμε», όπως είπε, το «τείχος» των μνημονίων.

Επίθεση στην υπηρεσιακή κυβέρνηση

Επίσης, κατηγόρησε την υπηρεσιακή κυβέρνηση ότι κάνει προσπάθεια να αποκλείσει τη Λαϊκή Ενότητα:

«Είναι εντολοδόχος της ΝΔ και του εναπομείναντα ΣΥΡΙΖΑ και μας δίνει τον λιγότερο τηλεοπτικό χρόνο, παρότι είμαστε το τρίτο κόμμα».

«Η ΛΑΕ αποκλείστηκε από την προεκλογική χρηματοδότηση. Δίνεται ταυτόχρονα χρηματοδότηση σε υπερχρεωμένα κόμματα, που χρωστούν εκατομμύρια».

Κωνσταντoπούλου: Αντιπροσωπεύουμε την ελπίδα

H Zωή Κωνσταντoπούλου δήλωσε ότι η Λαϊκή Ενότητα αντιπροσωπεύει την ελπίδα, την ελπίδα στην οποία κάποιοι έριξαν χώμα και λάσπη, για να τη σκεπάσουν.

«Η Λαϊκή Ενότητα ενοχλεί γιατί αποδεικνύουμε στην πράξη ότι μονόδρομος δεν είναι η υποταγή, αλλά ότι μονόδρομος είναι η πάλη, η δημοκρατική αντίσταση, ο αγώνας», σημείωσε η ίδια.

Η συνεργαζόμενη με το κόμμα και επικεφαλής του ψηφοδελτίου της στην Α' Αθήνας εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας:

«Κάποιοι παριστάνουν το νέο, ενώ προσχώρησαν ήδη σε ό,τι πιο παλιό και σε ό,τι πιο παλιό μνημονιακό», ενώ είπε πως τον διαχωρισμό νέο - παλιό επιχειρούν επικοινωνιακά να θέσουν εκείνοι που τους εγκατέλειψε η νεολαία».

Όπως δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής, «η μάχη κατά του μνημονίου έχει χαρακτήρα δημοκρατικής αντίστασης», ενώ ανέφερε ότι το δίλημμα είναι εάν ο λαός θα παραιτηθεί ή θα παλέψει.

Μήνυμα Γλέζου

O Μανώλης Γλέζος απηύθυνε μήνυμα κατά την έναρξη της συνέντευξης Τύπου, με το οποίο όπως είπε «καλώ όλους τους παλιούς συναγωνιστές να σταθούν όπως και τότε και πάλι μπροστάρηδες για το δίκιο και την ελευθερία».

Σύμφωνα με το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, «ετούτες οι εκλογές είνια καθοριστικές, γιατί δίνουν τη δυνατότητα να σαρώσει ο λαός όλο το σάπιο καθεστώς, όλο το καταπιεστικό καθεστώς, όλο το καθεστώς της βίας και να αναδείξει πρωταγωνιστή τον εαυτό του».

Μορώνης: Εφαρμόσαμε την απόφαση της Διακομματικής για την ΛΑΕ

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ρ. Μορώνης δήλωσε:

«Δεν θα ήθελα να σχολιάσω τη γνώμη  του κ.Λαφαζάνη για την υπηρεσιακή κυβέρνηση και το ρόλο της. Σχετικώς με το θέμα του τηλεοπτικού χρόνου, που εδόθη στη «Λαϊκή Ενότητα» με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, υπενθυμίζω ότι της έκδοσής της προηγήθηκε  διάσκεψη της Διακομματικής Επιτροπής στην οποία μετείχε και εκπρόσωπος του κόμματος αυτού.

Κατά τη διάσκεψη αποφασίσθηκε για τον υπολογισμό του αναλογούντος χρόνου για κάθε κόμμα να ληφθεί υπ’ όψιν κατά 50% η κοινοβουλευτική του δύναμη και κατά 50%  η εκλογική του δύναμη κατά τις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου. Αυτό ακριβώς αποτυπώνεται στην ισχύουσα Κ.Υ.Α.». 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v