Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διαμαντοπούλου: Στηρίζει τη Δημοκρατική Συμπαράταξη

Το ποια θα είναι η κυβέρνηση είναι εξαιρετικά σημαντικό για τη χώρα και με δεδομένο τον εκλογικό νόμο, έχει σημασία το πρώτο κόμμα να δεσμευτεί για ευρύτατες συνεργασίες, υπογραμμίζει η Άννα Διαμαντοπούλου.

Διαμαντοπούλου: Στηρίζει τη Δημοκρατική Συμπαράταξη

Τη στήριξή της στο εγχείρημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και λοιπές κινήσεις της Σοσιαλδημοκρατίας) εξέφρασε, με δήλωσή της, η πρόεδρος του Δικτύου Μεταρρυθμίσεων κα Άννα Διαμαντοπούλου, επισημαίνοντας πάντως την ανάγκη θεμελιώδους ανασυγκρότησης του ευρύτερου χώρου.

Η κα Διαμαντοπούλου αφού διευκρινίζει ότι δεν συμμετέχει στις «αχρείαστες για τη χώρα εκλογές», παρέχει τη στήριξή της στη ΔΗ.ΣΥΜ καθώς συνιστά μια προοδευτική διέξοδο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Η πρώην υπουργός επισημαίνει ότι την επομένη των εκλογών πρέπει η χώρα να τελειώσει με τον λαϊκισμό και να αντιμετωπίσει κατάματα τα προβλήματα, διατυπώνοντας τον προβληματισμό της για το γεγονός ότι δεν εξελίσσεται ουσιαστικός διάλογος στην προεκλογική περίοδο.

«Από την "παρέλαση" της ατάκας, της στιγμιαίας εντύπωσης, να περάσουμε στην ουσία, τουλάχιστον τώρα, μετά το τέλος των ψευδαισθήσεων», αναφέρει, σημειώνοντας ότι η κοινωνία πρέπει να πεισθεί ότι τα κόμματα γνωρίζουν το τι ψήφισαν και ξέρουν τι μπορούν να αλλάξουν και τι θα εφαρμόσουν.

«Περιμένουμε να ακούσουμε τεκμηριωμένες απόψεις για την επόμενη μέρα, για το ασφαλιστικό, το φορολογικό, την ανεργία, το δημόσιο χρέος», λέει χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι το Δίκτυο έχει ήδη θέσει υπόψη όλων των πολιτικών αρχηγών τεκμηριωμένες προτάσεις, λύσεις και ιδέες, πέραν των όσων έχουν ακουστεί τα τελευταία χρόνια.

Το ποια θα είναι η κυβέρνηση την επομένη των εκλογών είναι εξαιρετικά σημαντικό για τη χώρα και με δεδομένο τον εκλογικό νόμο, έχει σημασία το πρώτο κόμμα να δεσμευτεί για ευρύτατες συνεργασίες, ώστε να εξασφαλισθεί η "κυβερνησιμότητα" της χώρας, αναφέρει η πρόεδρος του Δικτύου.

Εθνικό σχέδιο, υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και εθνική συναίνεση θα πρέπει να είναι τα στοιχεία που ενοποιούν τα κόμματα της επόμενης κυβέρνησης καθώς η χώρα παραμένει, δυστυχώς, στο χείλος του γκρεμού.

Η αξιολόγηση της συνέπειας στις υποσχέσεις μας παραμένει ο εφιάλτης για την επόμενη μέρα, γι' αυτό και η 21η Σεπτεμβρίου πρέπει να σημάνει το τέλος του λαϊκισμού. «Ειλικρίνεια, γνώση και ικανότητα διακυβέρνησης είναι τα βασικά στοιχεία της συνταγής», σύμφωνα με την κα Διαμαντοπούλου.

Και τελειώνει τη δήλωσή της σημειώνοντας ότι η επίκληση των διαφορετικών εναλλακτικών προσεγγίσεων είναι πάντα σεβαστή. «Θα έχει, όμως, νόημα μόνο όταν η χώρα προσγειωθεί στην πολιτική και οικονομική σταθερότητα, μακριά από τον κίνδυνο κατάρρευσης και απομόνωσης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v