Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας μεγάλωσε στα σαλόνια εργολάβων

«Βγάλαμε μια λίστα με ονόματα και προτάσεις. Τσίπρας και Μεϊμαράκης δεν μπορούν να πουν με ποιους θα κυβερνήσουν;», αναρωτήθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού. «Δεν θα δεχτώ να λέει ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ εμένα λαϊκιστή και διαπλεκόμενο».

Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας μεγάλωσε στα σαλόνια εργολάβων

«Ο Τσίπρας είναι ένας άνθρωπος που μεγάλωσε στα σαλόνια των εργολάβων και είναι όντως πλουσιόπαιδο. Δεν θα δεχτώ να λέει ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ εμένα λαϊκιστή και διαπλεκόμενο. Ξέρουμε τις διαδρομές του καθενός. Δεν θα δεχθώ επιθέσεις για την ηθική μου», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα”.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, απαντώντας στις ερωτήσεις του Γιώργου Παπαδάκη και του Αντώνη Δελατόλα, αναφέρθηκε και στη Ν.Δ. λέγοντας «Μίλησα ευθέως για τη ΝΔ. Είπα ότι είναι το κόμμα που δεν τόλμησε να βγάλει αρχηγό, θέλει να βγάλει κατευθείαν πρωθυπουργό. Καλώ τον Μεϊμαράκη να πει ποια από τις παλιές πολιτικές θα εφαρμόσει», ενώ συνέχισε αναρωτώμενος «Εμείς είμαστε ένα κόμμα του 6% και βγαίνουμε και λέμε ‘με αυτούς θα κυβερνήσουμε’.

Βγάλαμε μια λίστα με ονόματα και προτάσεις. Τσίπρας και Μεϊμαράκης δεν μπορούν να πουν με ποιους θα κυβερνήσουν;». Παράλληλα, αναφέρθηκε στα σενάρια των μετεκλογικών συνεργασιών λέγοντας: «Πριν μιλήσουμε για τις συνεργασίες ,πρέπει να δούμε πώς θα έχει διαμορφωθεί ο πολιτικός χάρτης μετά τις εκλογές. Εμείς θα πάμε στη συζήτηση με μια λίστα με συγκεκριμένα πράγματα, μ' έναν κατάλογο δέκα προτεραιοτήτων». Τέλος, ερωτώμενος, σχολίασε και τη χθεσινή τοποθέτηση του κ. Τσίπρα περί μη ύπαρξης θαλάσσιων συνόρων λέγοντας «είπε ο Αλέξης Τσίπρας ότι δεν έχουμε θαλάσσια σύνορα; Υπάρχουν θαλάσσια σύνορα και η φύλαξή τους θα πρέπει να είναι ευθύνη της Ευρώπης».

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης είναι:

- Ο Τσίπρας είναι όντως πλουσιόπαιδο. Είναι ένας άνθρωπος που μεγάλωσε στα σαλόνια των εργολάβων δημοσίων έργων. Ο πατέρας του, ο θείος του, είχαν πολλά λεφτά, μπορούσαν κι έκαναν μια πλούσια ζωή. Κάποιοι μπερδεύουν τη μετριοπάθεια με τη δειλία. Εγώ είμαι μετριοπαθής και θέλω να βρούμε τρόπο να συνεργαστούμε την επόμενη μέρα, γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να συνεργαστούμε. Και πρέπει να κάνουμε έναν προεκλογικό αγώνα για τα προβλήματα της χώρας. Εγώ δεν έκανα προσωπικές επιθέσεις. Δεν θα δεχτώ να λέει ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ εμένα λαϊκιστή και διαπλεκόμενο. Ξέρουμε τις διαδρομές του καθενός. Ας έρθει κάποιος απ' αυτούς που λένε ότι είμαι διαπλεκόμενος να συζητήσουμε τη δική μου πορεία και τη δική του πορεία. Δεν θα δεχθώ επιθέσεις για την ηθική μου.

- Παρ' όλα αυτά έχουμε πολιτική επαφή με τον Τσίπρα. Γιατί αυτό που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι η 21η Σεπτεμβρίου και η επόμενη μέρα των εκλογών, καθώς θα πρέπει να συνεργαστούμε για το καλό της χώρας. Δεν γίνεται να πάμε σε επαναληπτικές εκλογές, δεν το αντέχει η χώρα. Πρέπει να το πει ξεκάθαρα και ο Τσίπρας ότι θα πάμε σε κυβέρνηση συνεργασίας.

- Η Ν.Δ. είναι αντίπαλός μας, όπως κι ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα πρέπει να δεχθούμε όμως ότι σε κρίσιμες στιγμές υπήρξε συνεννόηση και συνεργασία στη Βουλή για το καλό του τόπου. Δεν έπρεπε να πάμε σε εκλογές. Το μέτωπο που υπήρχε στη Βουλή θα μπορούσε να κρατήσει μέχρι τον Δεκέμβριο και μετά να πάμε σε εκλογές. Με πιο σταθερή οικονομία και με καλύτερες συνθήκες για τη χώρα. Τα είχαμε πει όλα αυτά στον κ. Τσίπρα.

- Είναι πολύ σημαντικό για τους Ευρωπαίους εταίρους μας να δουν ότι ο πολιτικός κόσμος στην Ελλάδα είναι ενωμένος. Δεν τον κατανοούν τον διχασμό που υπάρχει μεταξύ μας, όταν μάλιστα η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Αν ήμασταν ενωμένοι, θα ήταν πολύ πιο εύκολο να προχωρήσουμε σε ρύθμιση του χρέους. Επιπλέον και η αγορά θα κλυδωνιστεί ακόμη περισσότερο, αν δεν έχουμε σταθερή κυβέρνηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v