Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με έναν υποψήφιο μείον βρέθηκε η ΛΑΕ

Η προσγείωση της Ραχήλ Μακρή από την Κοζάνη στην Αττική «έδιωξε» από τη λίστα τον Αλ. Καλύβη, ο οποίος δηλώνει «θα τα δούμε όλα μετά τις εκλογές»...

Με έναν υποψήφιο μείον βρέθηκε η ΛΑΕ

Η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη έχασε έναν υποψήφιο... λίγο πριν κλείσει επισήμως τα ψηφοδέλτιά της. Πρόκειται για τον Αλέκο Καλύβη, πρώην υπεύθυνο οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας, ο οποίος ακολούθησε την ΛΑΕ.

Ο κ. Καλύβης εμφανίσθηκε να εντάσσεται στη λίστα της Περιφέρειας Αττικής, κάτω από την Ραχήλ Μακρή. Ο ίδιος ανακοίνωσε το απόγευμα την απόφασή του να στηρίξει μεν τη ΛΑΕ αλλά χωρίς να ενταχθεί στη λίστα, με την επισήμανση: «προέχει το καλό εκλογικό αποτέλεσμα, τα υπόλοιπα θα τα δούμε ψύχραιμα μετά τις εκλογές».

Η... πέτρα του σκανδάλου φέρεται να είναι η κυρία Μακρή: παρότι εξελέγη δύο φορές στην Κοζάνη (ως ΑΝΕΛ και ως ΣΥΡΙΖΑ) βρέθηκε εκτός περιφέρειας, προκειμένου να μείνει στη μία εκλόγιμη θέση η Ευγενία Ουζουνίδου, πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και νυν υποψήφια της ΛΑΕ.

Η αναζήτηση νέας εκλογικής περιφέρειας την οδήγησε στην Αττική, καθώς οι δύο περιφέρειες της Αθήνας ήταν «φουλ» από στελέχη του κόμματος.

Τοποθετήθηκε στη δεύτερη θέση η οποία, κατά δήλωσή της, δεν είναι εκλόγιμη, άρα η ένταξή της στο κόμμα και στη λίστα Αττικής δεν έγινε προς ίδιον εκλογικό όφελος.

Μόνο που στην πρώτη θέση βρίσκεται ο... Π. Λαφαζάνης, ο οποίος, ως αρχηγός κόμματος, δικαιούται συμμετοχή σε δύο περιφέρειες. Θεωρείται βέβαιο, επομένως, ότι εάν η ΛΑΕ «βγάλει» έδρα στην Αττική, ο κ. Λαφαζάνης θα παραιτηθεί για να παραμείνει στην Β΄Πειραιώς, στην οποία εκλέγεται εδώ και χρόνια.

Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι στον παραπάνω σχεδιασμό μέτρησε (και) η πολιτική φιλία της κυρίας Μακρή με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου – η οποία τέθηκε επικεφαλής της λίστας της ΛΑΕ στην Α΄Αθηνών. 

Κάπως έτσι βρέθηκε εκτός εκλόγιμης θέσης ο κ. Καλύβης, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει το ψηφοδέλτιο. Τα υπόλοιπα... μετά τις εκλογές, όπως είπε και ο ίδιος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v