Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΝΔ: Επιχείρηση ξήλωμα του νέου «προγράμματος Θεσσαλονίκης»

Πώς απαντά η Συγγρού στις χθεσινές εξαγγελίες Τσίπρα. Η αντεπίθεση που ετοιμάζει και η στρατηγική Μεϊμαράκη για την αποδόμηση του πρώην πρωθυπουργού. Οι αναποφάσιστοι, ο μεσαίος χώρος και ο... υπαίτιος των εκλογών.

ΝΔ: Επιχείρηση ξήλωμα του νέου «προγράμματος Θεσσαλονίκης»

 

Δεν είχαν περάσει παρά ελάχιστα λεπτά από την ολοκλήρωση της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ και η ΝΔ εξέδιδε την καυστική ανακοίνωση-σχόλιο για τον πρώην πρωθυπουργό. «Ο κ. Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη επανέλαβε το "Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης" σαν να μην πέρασε ένας χρόνος... Ζητά μια δεύτερη ευκαιρία για να ολοκληρώσει την καταστροφή», ήταν η λακωνική αντίδραση της Συγγρού, που αποτυπώνει τη στρατηγική που θα ακολουθηθεί από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και το επιτελείο του τις επόμενες μέρες.

Κι αυτή δεν είναι άλλη από την επιχείρηση αποδόμησης τόσο του νέου κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ όσο και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα. Ήδη, το οικονομικό επιτελείο του κόμματος έχει ξεκινήσει δουλειά και αποκρυπτογραφεί μία προς μία όλες τις εξαγγελίες του πρώην πρωθυπουργού. Εξαγγελίες που καταγγέλλουν ότι «είναι μία από τα ίδια» με τον Ιανουάριο, μόνο που τότε, όπως έλεγε αργά το βράδυ συνεργάτης του κ. Μεϊμαράκη, «πολλοί τους πίστεψαν, ενώ τώρα ο κόσμος πλέον γνωρίζει».

Η ΝΔ θα απαντήσει με περισσότερες λεπτομέρειες και σαφήνεια στις υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα, ενώ ετοιμάζει την δική της αντιπρόταση, με εναλλακτικές προτάσεις που θα συμπεριληφθούν στο επικαιροποιημένο πρόγραμμα του κόμματος.

Προσπάθεια «αποκαθήλωσης»

«Υπάρχει διέξοδος», είναι το μήνυμα που θέλουν να περάσουν προς την κοινωνία στο γαλάζιο στρατόπεδο, κάτι που εδώ και λίγες μέρες ήδη καταδεικνύεται και στα διαφημιστικά σποτ της ΝΔ. Χρησιμοποιούνται μάλιστα κατά κόρον τέσσερις συγκεκριμένες -προσεκτικά επιλεγμένες- λέξεις (σταθερότητα, συνεργασία, ειλικρίνεια, προοπτική), οι οποίες θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, που στις δημοσκοπήσεις εξακολουθεί να θεωρείται ως καταλληλότερος για να εφαρμόσει τη νέα συμφωνία-μνημόνιο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συνέχισε και χθες την προσπάθεια «αποκαθήλωσης» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε αυτοδιοικητικούς, κατηγόρησε ότι προκήρυξε άρον άρον τις εκλογές «για να μην καταλάβουν οι πολίτες τι υπέγραψε ο ίδιος. Για να μην έρθει το ραβασάκι για τον ΕΝΦΙΑ που έλεγε ότι θα καταργήσει, για να μην έρθει το ραβασάκι για τη μείωση των συντάξεων που ήδη μειώθηκαν 2% οι κύριες και 6% οι επικουρικές, για να μην έρθει το ραβασάκι για το 23% ΦΠΑ για όλα αυτά τα οποία αυξάνει».

Περίπου 90 δισ. ευρώ

Και μπορεί ο κ. Τσίπρας να είναι ο ένας στόχος του προέδρου της ΝΔ, ο άλλος όμως εξακολουθούν να είναι οι αναποφάσιστοι και κυρίως όσοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ την 25η Ιανουαρίου. Είναι αυτοί που, σε μεγάλο βαθμό, θα καθορίσουν το εκλογικό αποτέλεσμα σε δύο εβδομάδες και τους οποίους ο κ. Μεϊμαράκης καλεί να σκεφτούν πολύ σοβαρά πού θα δώσουν την ψήφο τους.

«Δεν είναι ώρα για ψήφο διαμαρτυρίας, δεν είναι ώρα για ψήφο τιμωρίας, δεν είναι ώρα για αποχή. Αυτοί όλοι που τον Γενάρη προτίμησαν αυτή την πορεία, άθελά τους, έμμεσα, έφεραν πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ. Και βλέπουν τώρα ότι εφτά μήνες μετά μας κόστισε περίπου 90 δισ. Πολλά δεν είναι για να διαμαρτυρόμαστε;», ήταν το ερώτημα που έθεσε και στο οποίο θα επιμείνει μέχρι την τελευταία στιγμή.

Βούληση του προέδρου της ΝΔ είναι να δώσει μάχη «μέχρις εσχάτων» για να κυριαρχήσει στον κρίσιμο χώρο του κέντρου, κάτι που θα αποτυπωθεί ως ένα βαθμό και από τα ονόματα που θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του κόμματος, ενώ θα συνεχίσει να επιρρίπτει στον Αλέξη Τσίπρα την αποκλειστική ευθύνη της διενέργειας των εκλογών. Εκλογές με τις οποίες διαφωνεί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, όπως διαπιστώνεται στις έρευνες που μελετά ενδελεχώς το επικοινωνιακό επιτελείο της Συγγρού.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v