Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Στόχος μας η «απελευθέρωση»

«Στόχος τους να εμποδίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ από να έχει ισχυρή πλειοψηφία στην επόμενη βουλή, ώστε να τον αναγκάσουν σε ομηρεία», υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός. Θέλουν «παλινόρθωση» του παλιού φθαρμένου και διαφθαρμένου καθεστώτος.

Τσίπρας: Στόχος μας η «απελευθέρωση»

«Χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δεν δόθηκαν ποτέ», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας από την Καισαριανή. Θύμισε ότι το πρώτο πράγμα που έκανε ως πρωθυπουργός ήταν να δώσει όρκο τιμής σε όσους θυσιάστηκαν σε αυτό τον τόπο. 

«Σε δυο εβδομάδες θα ξαναέρθω εδώ για να δώσω τον ίδιο όρκο για μια ολόκληρη τετραετία», είπε. Ακόμα και αν χάσαμε μάχες, τον πόλεμο θα τον κερδίσουμε. «Αδικα σπαταλούν χρόνο όσοι θέλουν να μας μετατρέψουν μια μικρή παρένθεση».

«Η συμμαχία του «ναι σε όλα» μας λέει ότι δεν μπορέσατε να πετύχατε όσα υποσχεθήκατε». Μας το λένε αυτοί που επί σαράντα χρόνια έφεραν την Ελλάδα εδώ που έφτασε.  «Ας θυμηθούμε μαζί. Πώς, με πόση εμπάθεια και μανία, ο κύριος Μεϊμαράκης και οι εντιμότατοι φίλοι του δηλητηρίαζαν τους μήνες της σκληρής διαπραγμάτευσης όλη την Ελλάδα, από τα ΜΜΕ της διαπλοκής, με το φόβο, το Grexit και τους εκβιασμούς». 

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι σε αυτή την εκλογική μάχη οι δυνάμεις του χθες έχουν ένα μόνο στόχο. Να εμποδίσουν το ΣΥΡΙΖΑ να έχει μια ισχυρή πλειοψηφία στην επόμενη βουλή, ώστε να τον αναγκάσουν σε ομηρεία από τις δυνάμεις του χθες. «Και για να πετύχουν αυτό το στόχο, προσπαθούν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι τα κόμματα δεν έχουν μεταξύ τους διαφορές».

Στόχος του προγράμματός μας είναι η «απελευθέρωση»

«Αν με ρωτάγατε να σας περιγράψω με μια λέξη το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας θα σας απαντούσα με τη λέξη: Παλινόρθωση. Παλινόρθωση του παλιού και γνώριμου φθαρμένου και διαφθαρμένου καθεστώτος. Του ρουσφετιού, της μίζας, της διαπλοκής, του αυταρχισμού, των μεγάλων ανισοτήτων. Κι αν με ρωτούσατε για το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, θα χρησιμοποιούσα τη λέξη: Απελευθέρωση. 

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ περιέγραψε το σχέδιο για αυτή την απελευθέρωση:

* Από τον ολοκληρωτισμό που βασίζει την ανάπτυξη στη λιτότητα, στη φτώχεια, και στην εξαθλίωση των εργαζομένων. Γιατί για μας, το ξεκαθαρίζω, η ανάπτυξη βασίζεται σε ελεύθερους εργαζόμενους, που διαπραγματεύονται ελεύθερα τους όρους και τις αμοιβές της δουλειάς τους».

* Απελευθέρωση επίσης από ένα κράτος εχθρικό για τον πολίτη και φιλικό για τα συμφέροντα και το ρουσφέτι.

* Των εργαζομένων από το σημερινό καθεστώς της δουλοπαροικίας, της μαύρης εργασίας, των αμοιβών πείνας, και από το φόβο της απόλυσης.

* Των νέων από τα δεσμά της ανεργίας με στοχευμένες πολιτικές, αξιοποίηση του πακέτου Γιούνκερ, αλλά και επενδύσεις και προγράμματα στήριξης.

* Της δικαιοσύνης από τους κομματικούς φατριασμούς, τις επιχειρηματικές επιρροές, τις γραφειοκρατικές δουλείες.

* Των χιλιάδων φτωχών οικογενειών από τα τραπεζικά όρνεα που καραδοκούν να τους πάρουν το σπίτι.

* Της κοινωνίας από ανισότητες που εντείνουν τις κοινωνικές ανισότητες του συστήματος.

* Των απλών ανθρώπων από την ταπείνωση της ουράς στο ΙΚΑ, στα ταμεία, στις δημόσιες υπηρεσίες.

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας «όλοι ξέρουμε ότι αν το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης στη διακυβέρνηση του τόπου υλοποιηθεί, τα πράγματα για τις δυνάμεις της εργασίας, για τα φτωχά λαϊκά στρώματα θα επιδεινωθούν ραγδαία. Και ακόμα γνωρίζουμε ότι το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών δε θα επηρεάσει μόνο την εξέλιξη των πραγμάτων στην Ελλάδα, αλλά και τις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις στην Ευρωπαϊκή περιφέρεια. Τις εκλογές της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Ιρλανδίας που είναι αμέσως μετά από τις ελληνικές εκλογές».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v