Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βενιζέλος: Η χώρα χρειάζεται μια οικουμενική κυβέρνηση

H χώρα δεν πρέπει να πάει σε επανάληψη εκλογών, δηλώνει ο Ε. Βενιζέλος. Τονίζει πως την επομένη θα πρέπει "να φτιαχτεί μια κυβέρνηση χωρίς κανένας να φυλάει τον εαυτό του», ενώ εξαπολύει νέα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Βενιζέλος: Η χώρα χρειάζεται μια οικουμενική κυβέρνηση

Την ανάγκη συνεργασίας όλων των ευρωπαϊκών δυνάμεων μετά τις εκλογές, υπογράμμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο Mega.

"Το μόνο σχήμα που έχει νόημα είναι αυτό που λέγαμε από το 2012. Πρέπει να συνεργαστούν όλες οι δυνάμεις που είναι ευρωπαϊκές και δημοκρατικές. Ο ΣΥΡΙΖΑ τι θεωρεί τον εαυτό του; Ευρωπαϊκή δύναμη; Δεν τον θεωρούσε γιατί δεν ήταν, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ στέγαζε και στεγάζει ακόμη δυνάμεις οι οποίες είναι εχθρικές ή αμφίθυμες σε σχέση με το ευρωπαϊκό πλαίσιο αναφοράς", ανέφερε χαρακτηριστικά o τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να προσθέσει:

"Ο ΣΥΡΙΖΑ που απομένει ως κόμμα Τσίπρα κατ' ανάγκην τοποθετείται στο ευρωπαϊκό φάσμα. Άρα τι πρόβλημα έχει;".

Ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι αυτό που πρέπει να προκύψει από τις εκλογές είναι αυτό που υπήρχε τον τελευταίο μήνα στη Βουλή, δηλαδή ευρύτατη συνεργασία όλων των ευρωπαϊκών δυνάμεων.

"Γιατί πρέπει αυτό να αλλάξει τώρα;", διερωτήθηκε ο ίδιος, τονίζοντας ότι "είναι αναγκαίο" και εκτιμώντας ότι "θα επιβληθεί εκ των πραγμάτων".

Υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να πάει η χώρα σε επανάληψη εκλογών και ότι την επομένη θα πρέπει "να φτιαχτεί μια κυβέρνηση χωρίς κανένας να φυλάει τον εαυτό του και τα οπίσθιά του και κανείς να μην αυτοαποκλείεται από την κυβέρνηση, εφόσον αποδέχεται το ευρωπαϊκό αυτό πλαίσιο".

Ερωτηθείς σχετικά, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είπε ότι χρειάζεται μια οικουμενική κυβέρνηση των δημοκρατικών ευρωπαϊκών δυνάμεων και μια οικουμενική κοινωνία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v