Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ασφαλιστικό: Ραντεβού μετά τις εκλογές για την επιτροπή «σοφών»

Σχηματίζονται ξεχωριστές ομάδες εργασίας που θα συζητήσουν τα επιμέρους της μεταρρύθμισης στο ασφαλιστικό, όπως αποφάσισε στη σημερινή της συνεδρίαση η επιτροπή "σοφών".

Ασφαλιστικό: Ραντεβού μετά τις εκλογές για την επιτροπή «σοφών»

Ραντεβού πιθανότατα μετά τις εκλογές, σίγουρα δε, μετά τις 15 Σεπτεμβρίου έδωσαν τα μέλη της επιτροπής σοφών για το ασφαλιστικό, που αποφάσισαν να σχηματίσουν ξεχωριστές ομάδες εργασίας οι οποίες θα καταθέσουν τις προτάσεις τους μετά τις 11 Σεπτεμβρίου.

Κατά τη σημερινή δεύτερη συνεδρίαση της επιτροπής, αφού από όλα τα μέλη επισημάνθηκε το δύσκολο εγχείρημα αλλά και το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα, αποφασίστηκε να δημιουργηθούν ειδικές ομάδες εργασίες, κάθε μία από τις οποίες θα αναλάβει έναν συγκεκριμένο τομέα.

Μία ομάδα θα επεξεργαστεί προτάσεις για τα ισοδύναμα μέτρα που πρέπει να εφαρμόσει η νέα κυβέρνηση, προκειμένου να υλοποιήσει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Άλλες ομάδες θα συζητήσουν τη δομή - αρχιτεκτονική του νέου συστήματος, ενοποιήσεις και συγχωνεύσεις, τη χρηματοδότηση των ταμείων αλλά και τις παροχές.

Οι επιμέρους ομάδες εργασίας θα συνεδριάζουν αυτόνομα, ενώ νέα συνάντηση της επιτροπής, σε πλήρη σύνθεση, θα γίνει μετά τις 15 Σεπτεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v