Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πέντε χρόνια κάθειρξη σε δικηγόρο και αρχιφύλακα

Οι δύο γυναίκες, από τον Αύγουστο του 2001 έως τον Σεπτέμβριο του 2003, "έσβησαν" 13 άτομα λαμβάνοντας από το καθένα το ποσό των 3.000 ευρώ.

Πέντε χρόνια κάθειρξη σε δικηγόρο και αρχιφύλακα

Επικυρώθηκαν από το Ζ' τμήμα του Αρείου Πάγου ποινές κάθειρξης πέντε ετών που επιβλήθηκαν σε μια αρχιφύλακα της ΕΛΑΣ που υπηρετούσε στον Πειραιά και σε μια δικηγόρο Αθηνών, οι οποίες έναντι αμοιβής σε διάστημα δύο ετών έσβησαν από τον "Τειρεσία" 13 ονόματα φορολογουμένων που βρίσκονταν στη "μαύρη λίστα".

Αυτουργός του σχεδίου ήταν η δικηγόρος, ενώ η αρχιφύλακας βεβαίωνε το "γνήσιο" της υπογραφής των 13 ατόμων.

Οι δύο γυναίκες από τον Αύγουστο του 2001 έως τον Σεπτέμβριο του 2003 "έσβησαν" 13 άτομα λαμβάνοντας από το καθένα το ποσό των 3.000 ευρώ. Τα πρόσωπα αυτά είχαν ανεξόφλητες συναλλαγματικές επιταγές ενώ σε βάρος κάποιων εξ αυτών είχαν εκδοθεί και διαταγές πληρωμών. Σε αυτή την περίπτωση οι δύο γυναίκες συνέτασσαν και πλαστογραφούσαν υπεύθυνες δηλώσεις του ν. 1599/1986 ότι τα οφειλόμενα ποσά είχαν εξοφληθεί.

Το γνήσιο των υπογραφών θεωρούσε η αρχιφύλακας είτε με την πλαστογραφία της υπογραφής συναδέλφου της, είτε με τη δική της υπογραφή χρησιμοποιώντας τις σφραγίδες της ΕΛΑΣ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v