Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραμένει σε προσωρινή αργία ο τέως δήμαρχος Διονύσου

Απορρίφθηκε η αίτηση του τέως δημάρχου και νυν μέλους του Δ.Σ. του δήμου Διονύσου Ιωάννη Καλαφατέλη

Παραμένει σε προσωρινή αργία ο τέως δήμαρχος Διονύσου
Σε προσωρινή αργία επί 20ημερο, επειδή απασχολούσε παράνομα 10 συμβασιούχους οι οποίοι είχαν χάσει την μάχη για την μονιμοποίησή τους στο Πρωτοδικείο, θα παραμείνει με απόφαση του ΣτΕ ο τέως δήμαρχος και νυν μέλος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Διονύσου, Ιωάννης Καλαφατέλης, ο οποίος βαρύνεται με το πειθαρχικό παράπτωμα της παράβασης καθήκοντος από βαριά αμέλεια.

Η επιτροπή αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ΄ αριθμ. 204/2015 απόφασή της απέρριψε την αίτησή του με την οποία ζητούσε να «παγώσει» προσωρινά την απόφαση του γενικού γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής που τον έθεσε σε προσωρινή αργία, μέχρι να εκδοθεί από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο οριστική απόφαση επί της κυρίας προσφυγής που έχει ήδη καταθέσει.

Το πειθαρχικό παράπτωμα διαπράχθηκε από τον κ. Καλαφατέλη κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο που είχε την ιδιότητα του δημάρχου Διονύσου.

Το Πρωτοδικείο είχε αποφανθεί ότι δεν μπορούν οι συμβάσεις των 10 απασχολούμενων να μετατραπούν σε συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου, ωστόσο ο κ. Καλαφατέλης συνέχισε να απασχολεί τους 10 συμβασιούχους στον Δήμο στηριζόμενος στην «προσωρινή διαταγή» που είχαν λάβει εκείνη πριν την έκδοση της απορριπτικής για αυτούς απόφασης του Πρωτοδικείου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v