Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Παρά τις τρικλοποδιές, θα φτάσουμε στη συμφωνία

Θα διαψεύσουμε τις Κασσάνδρες και είναι στο χέρι μας να δημιουργήσουμε τους όρους μιας διαδικασίας ανάτασης της χώρας, είπε ο πρωθυπουργός από το υπ. Υποδομών. Πρέπει να στραφούμε στη μάχη κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Τσίπρας: Παρά τις τρικλοποδιές, θα φτάσουμε στη συμφωνία

Παρά τα εμπόδια και τις τρικλοποδιές που ορισμένοι επιχειρούν ακόμα και τώρα να βάλουν στα πόδια μας, είμαι πεπεισμένος ότι θα φτάσουμε στη συμφωνία που θα δώσει τέλος στην αβεβαιότητα, δήλωσε ο πρωθυπουργός από το υπουργείο Υποδομών.

Ολες οι προθέσεις είναι πια φανερές, σημείωσε, προσθέτοντας ότι αναφέρεται στο ευρωπαϊκό πλαίσιο και στο ότι κάποιοι θέλουν να ανατάξουν την ευρωζώνη με αφορμή την Ελλάδα. Όπως είπε, η Ελλάδα δεν θα τους δώσει την αφορμή και στο τέλος θα διαψευστούν.

«Θα διαψεύσουμε τις Κασσάνδρες και θα είναι στο χέρι μας να δημιουργήσουμε τους όρους μιας διαδικασίας ανάτασης της χώρας», δήλωσε.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι πρέπει να δώσουμε τη μάχη εντός της χώρας, ενάντια στη διαφθορά, τη φοροδιαφυγή και τη διαπλοκή. Αυτοί ήταν οι λόγοι που οδήγησαν τη χώρα εδώ, τόνισε.

Θέλουμε να ανατρέψουμε σταδιακά αυτή την κατεύθυνση, με σχέδιο και με αγώνα και με δεδομένους τους αρνητικούς συσχετισμούς στο ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Η δική μας πολιτική βασίζεται στην προστασία του δημόσιου συμφέροντος, στο σεβασμό των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών, στα ανταποδοτικά οφέλη προς τους πολίτες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, κυρίως όμως βασίζεται στη λογική της διαφάνειας σε όλα, στα οικονομικά και τεχνικά στοιχεία, στις διαδικασίες, στους εμπλεκόμενους.

Και είναι στο δικό μας χέρι, εξαρτάται από τη δική μας δουλειά, να υλοποιήσουμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα δημοσίων υποδομών που θα είναι ικανό να βοηθήσει από την έξοδο από την κρίση και την ύφεση, που θα αντιμετωπίσει το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας, που θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα των εσόδων των ασφαλιστικών Ταμείων, υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός παρουσίασε τη στρατηγική της κυβέρνησης για τα μεγάλα δημόσια έργα και τις υποδομές, με τη διαφάνεια και την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας στο επίκεντρο της.

Ανακοίνωσε ότι τις επόμενες πέντε μέρες θα δοθεί προς διαβούλευση σχέδιο νόμου που θα αλλάζει ολόκληρο το θεσμικό πλαίσιο παραγωγής δημοσίων έργων και το οποίο θα δίνει τη σφραγίδα της σημερινής κυβέρνησης.

Στόχος του σχεδίου νόμου είναι να βάλει τάξη στα κακώς κείμενα και να αντιμετωπίσει τα δίκτυα της διαφθοράς που επεκτάθηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια και φορτώθηκαν όλα τα βάρη στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

Αξίζει ακόμη να αναφερθεί η φράση του πρωθυπουργού σε διάλογο με την Ολγα Γεροβασίλη και Χρ. Σπίρτζη ο οποίος τόνισε πως «το θετικό είναι ότι η κυβέρνηση έχει πολλούς μηχανικούς. Από οικονομολόγους καήκαμε...».

 


VIDEO 1- ΤΣΙΠΡΑΣ από realmedialive

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v