Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕ: «Κλειδί» η Δευτέρα για την επίτευξη συμφωνίας

Στην τηλεδιάσκεψη στελεχών των υπουργείων Oικονομικών της ΕΕ θα υπάρξει ενημέρωση και δεν θα ληφθούν αποφάσεις, σύμφωνα με την Κομισιόν. Η επίτευξη συμφωνίας θα κριθεί τη Δευτέρα, υποστηρίζει Ευρωπαίος αξιωματούχος.

ΕΕ: «Κλειδί» η Δευτέρα για την επίτευξη συμφωνίας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν αναμένει να ληφθούν αποφάσεις στην τηλεδιάσκεψη των αξιωματούχων των ευρωπαϊκών υπουργείων Οικονομικών που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, όπου θα συζητηθεί το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν.

«Θα είναι μια ευκαιρία να έχουμε ενημέρωση από τους θεσμούς ως προς το πού βρισκόμαστε, ποια πρόοδος έχει επιτευχθεί», είπε, συμπληρώνοντας ότι «δεν αναμένουμε συγκεκριμένες αποφάσεις».

Κατά την εκπρόσωπο, οι ειδήμονες εργάζονται με τους Έλληνες ομολόγους τους για να καταρτίσουν ένα μνημόνιο κατανόησης για τριετές δανειακό πρόγραμμα ύψους έως 86 δισ. ευρώ.

«Κλειδί» η Δευτέρα

Η ημερομηνία-κλειδί, οπότε θα φανεί αν μια συμφωνία των θεσμών και των ελληνικών αρχών για το νέο πρόγραμμα στήριξης είναι δυνατή πριν από τις 20 Αυγούστου, είναι η ερχόμενη Δευτέρα, 10 Αυγούστου, σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο της Ευρωζώνης.

Η ίδια πηγή αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως μέχρι στιγμής ο στόχος αυτός φαίνεται πραγματοποιήσιμος, ωστόσο προϋποθέτει τεράστιες προσπάθειες μέσα στο Σαββατοκύριακο, τόσο από τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών, όσο και από τις ελληνικές αρχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v