Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνομιλίες Γκαργκάνα με γιουγκοσλάβο ομόλογό του

Οι οικονομικές σχέσεις Ελλάδας - Σερβίας στους τομείς του εμπορίου και των άμεσων επενδύσεων, αλλά και οι προοπτικές βελτίωσής συζητήθηκαν μεταξύ του Ν. Γκαργκάνα και του γιουγκοσλάβου ομολόγου του, M. Dinkic, αλλά και του Αντιπροέδρου της Γιουγκοσλαβίας M. Labus.

Συνομιλίες Γκαργκάνα με γιουγκοσλάβο ομόλογό του
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Νικόλαος Γκαργκάνας, με την ευκαιρία της επίσκεψης του Αντιπροέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας κ. Miroljub Labus και του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Γιουγκοσλαβίας κ. Mladjan Dinkic στην Ελλάδα, παρέθεσε σήμερα γεύμα εργασίας στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος έγινε αμοιβαία ενημέρωση για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις στις δύο χώρες και ειδικότερα για τα σημαντικά θέματα οικονομικής πολιτικής που καλούνται να αντιμετωπίσουν κατά προτεραιότητα οι οικονομικές αρχές.

Εξετάστηκαν επίσης οι οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών στους τομείς του εμπορίου και των άμεσων επενδύσεων και οι προοπτικές βελτίωσής τους. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε σε τρόπους διεύρυνσης της συνεργασίας των δύο κεντρικών τραπεζών σε θέματα τραπεζικής εποπτείας και ανάπτυξης των χρηματοπιστωτικών αγορών, με στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του τραπεζικού συστήματος

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v