Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bild: Αμφιβάλλει το Βερολίνο για γρήγορο κλείσιμο του deal

«Δεν είναι επιτεύξιμο» το κλείσιμο της συμφωνίας στο deadline της 20ής Αυγούστου, λέει η γερμανική εφημερίδα, επικαλούμενη γερμανική κυβερνητική πηγή. Αντίθετα η εκπρόσωπος της Κομισιόν δηλώνει αισιόδοξη.

Bild: Αμφιβάλλει το Βερολίνο για γρήγορο κλείσιμο του deal

Η γερμανική κυβέρνηση έχει αυξανόμενες αμφιβολίες ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία για το νέο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, κάτι που θα σήμαινε ότι η Αθήνα θα χρειαζόταν νέο δάνειο-γέφυρα, γράφει η γερμανική εφημερίδα Bild.

«Δεν είναι επιτεύξιμο», δήλωσε κυβερνητική πηγή αναφερόμενη στην καταληκτική ημερομηνία της 20ής Αυγούστου για την επίτευξη συμφωνίας, σύμφωνα με την Bild.

Σημειώνεται ότι χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως η Ελλάδα βρίσκεται κοντά στην επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές της χώρας, ενώ τόσο ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ όσο και ο Μισέλ Σαπέν είπαν πως «βλέπουν» συμφωνία αυτόν τον μήνα, ίσως και πριν τις 20 Αυγούστου.

Κομισιόν: Υπάρχει μεγάλη πρόοδος

Αντίθετα, αμετακίνητη στην εκτίμησή της πως η επίτευξη συμφωνίας εντός του Αυγούστου, κατά προτίμηση πριν τις 20 του μηνός, είναι κάτι «φιλόδοξο αλλά εφικτό» παραμένει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, η κ. Αντρέεβα υπογράμμισε πως η χθεσινή δήλωση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι οι διαπραγματεύσεις προχωρούν με «ικανοποιητικό τρόπο» παραμένει «έγκυρη».

Επισήμανε δε πως η αρμοδιότητα για την αξιολόγηση της διαπραγμάτευσης ανήκει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, κι όχι σε κάποια άλλη Αρχή. «Οι ομάδες [της τετραμερούς] βρίσκονται στην Αθήνα επί σχεδόν δύο εβδομάδες και αναφέρουν καλή πρόοδο. Δεν γνωρίζω ότι βρίσκεται και κάποιος άλλος εκεί που να έχει μια καλύτερη εικόνα», συμπλήρωσε με νόημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v