Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεϊμαράκης: Δεν στηρίζουμε τα μέτρα, αλλά την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Τα μέτρα που έρχονται έχουν την υπογραφή Τσίπρα - Καμμένου, ξεκαθάρισε ο επικεφαλής της ΝΔ. Ενέκρινε η Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ την παραμονή του στην ηγεσία του κόμματος. Εμείς θα... ξαναδώσουμε λουλούδια στη Ζωή.

Μεϊμαράκης: Δεν στηρίζουμε τα μέτρα, αλλά την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Με ενθουσιασμό έγινε δεκτός από τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, τα οποία επιβεβαίωσαν και τυπικά την χθεσινή απόφαση των άλλων δύο κομματικών οργάνων για παραμονή του στην ηγεσία του κόμματος.

Παρουσία του Αντώνη Σαμαρά και του Κώστα Καραμανλή τους οποίους και ευχαρίστησε θερμά για την εμπιστοσύνη που του δείχνουν, ο κ. Μεϊμαράκης, σε μια συναισθηματική ομιλία με ιδιαίτερες αναφορές στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και σε όλους τους προέδρους και γραμματείς του κόμματος, υπεραμύνθηκε των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την εξάμηνη πολιτική της. Δεν απέκλεισε ραγδαίες εξελίξεις, λόγω της κυβερνητικής αστάθειας, διερωτώμενος: «Θα βάλει σε περιπέτειες τον ελληνικό λαό για να λύσει τα εσωκομματικά της προβλήματα; Όταν μας εξηγήσουν γιατί θα κάνουν εκλογές, τότε θα τους εξηγήσουμε ότι θα τις κερδίσουμε».

Παράλληλα, δήλωσε πρόθυμος να συνεισφέρει στην εθνική προσπάθεια για ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, αν και όπως είπε, «η κυβέρνηση κάνει την διαπραγμάτευση, έχει την ευθύνη για τα μέτρα που φέρνει. Τα μέτρα έχουν την υπογραφή Τσίπρα – Καμμένου», σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Εμείς δεν στηρίζουμε τα μέτρα, ούτε την κυβέρνηση. Εμείς στηρίζουμε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας».

Μέσα σε έξι μήνες, κατήγγειλε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευση, οι συγκυβερνώντες «τα έκαναν... λίμπα», τόνισε ότι δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση την οποία κάλεσε να φτιάξει με υπευθυνότητα ένα σοβαρό σχέδιο για να παρουσιάσει στη διαπραγμάτευση για το τρίτο μνημόνιο. Μάλιστα την προέτρεψε να προτείνει άλλα μέτρα αντί των υφεσιακών και δεσμεύτηκε ότι «αν χρειαστεί να το βοηθήσουμε, είμαστε παρόντες. Η διαπραγματευτική ομάδα είναι στη διάθεσή τους»

Ο κ. Μεϊμαράκης έκανε λόγο για «γελοία, ανόητα, αντικοινοβουλευτικά φρούτα που λένε δεν ψηφίσω αλλά στηρίζω. Δεν είναι δυνατόν η Πρόεδρος της βουλής να χειροκροτεί τον πρωθυπουργό, αυτός να την ασπάζεται και μέσα στη Βουλή αυτή να αντιδρά έντονα στην κυβερνητική πολιτική και να παραμένει πρόεδρος».

Όσο για το ενδεχόμενο πρότασης μομφής προς την κ. Κωνσταντοπούλου, είπε; «Μπα, δικό της θέμα. Εμείς θα της ξαναδώσουμε λουλούδια αν χρειαστεί, αυτή να φροντίσει πώς να συμπεριφέρεται στους εκλεκτούς συναδέλφους».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε ως προτεραιότητα του κόμματός του την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης που γκρεμίστηκε το τελευταίο εξάμηνο στην οικονομία, με τους επενδυτές, ανάμεσα στην πολιτική και τους πολίτες, αλλά και με τους εταίρους. Δεσμεύτηκε δε η ΝΔ να καταρτίσει και να επικαιροποιήσει ένα νέο εθνικό σχέδιο – οδηγό για το πώς θα πορευτεί η χώρα από εδώ και πέρα, ενώ διεμήνυσε ότι δεν θα συμβιβαστεί «με τον νοσηρό κρατισμό για να συντηρήσουμε πελατειακό κράτος».

Η ΝΔ, τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης, «στέκει μακριά από τα άκρα, πως ακολουθεί τον μεσαίο δρόμο του μεταρρυθμιστικού κέντρου, τον δρόμο του μέτρου και της λογικής της συνένωσης δυνάμεων και συνδιαμόρφωσης». Επίσης, θέλει «όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως του τι ψήφισαν να έρθουν κοντά μας, τους καλούμε για το καλό της χώρας. Εκφράζουμε τους ανέργους, τις πολύτεκνες οικογένειες, τους νέους και τις νέες που είδαν τα όνειρά τους να γίνονται κουρέλια, τους κοινωνικά ασθενέστερους».

Προανήγγειλε άνοιγμα καταλόγων, ώστε «να έρθουν μέσα όλοι, ανεξαρτήτως τι ψήφισαν, αν τους στενοχωρήσαμε ή μας στενοχώρησαν».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v