Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γράμμα από την κυβέρνηση περιμένει το ΔΝΤ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για ξεμπλοκάρισμα των διαδικασιών έναρξης των διαπραγματεύσεων καθώς, όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, το ΔΝΤ περιμένει επιστολή της κυβέρνηση για τερματισμό του τρέχοντος προγράμματος και τη σύναψη νέου.

Γράμμα από την κυβέρνηση περιμένει το ΔΝΤ
Επιστολή από την ελληνική κυβέρνηση για τον τερματισμό του προηγούμενου προγράμματος και τη σύναψη νέου δανείου αναμένουν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προκειμένου να ξεμπλοκαριστούν οι διαδικασίες για την κάθοδο των επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως ότι πρέπει να γίνει θα γίνει στο προβλεπόμενο χρόνο, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις, χωρίς να διευκρινίζουν εάν η σχετική επιστολή έχει ήδη αποσταλεί ή είναι θέμα ωρών.

Οι ενδείξεις πάντως είναι πως εντός του Σαββατοκύριακου δεν αποκλείεται να ταξιδέψουν οι επικεφαλής της τρόικας με προορισμό την Αθήνα.

Η εμπλοκή με το ΔΝΤ, του οποίου το προηγούμενο πρόγραμμα λήγει τον ερχόμενο Μάρτιο και επομένως με τα σημερινά δεδομένα αν δεν λήξει αυτό δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει συζητήσεις για νέο πρόγραμμα παρά μόνο να τρέξει τις διαδικασίες αξιολόγησης του ισχύοντος, αποκαλύφθηκε εχθές και ενώ στο υπουργείο Οικονομικών ανέμεναν έναρξη των διαπραγματεύσεων εντός του Σαββατοκύριακου.

Η εμπλοκή αυτή άλλωστε είναι η αιτία και για το γεγονός ότι δεν ξεκίνησαν να ταξιδεύουν οι επικεφαλής της ΕΚΤ, της Κομισιόν και του ESM, καθώς η έναρξη των διαπραγματεύσεων θα πρέπει να είναι κοινή.

«Θα έρθουν μέσα στους προβλεπόμενους χρόνους», διαβεβαιώνουν άλλες κυβερνητικές πηγές, υποστηρίζοντας ότι στο μεταξύ θα διευθετηθούν και όλες οι λεπτομέρειες αναφορικά με τον τρόπο και τον τόπο διεξαγωγής των συζητήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v