Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΝΔ: Αναψαν τα αίματα για την εκλογή προέδρου

Η εισήγηση του Β. Μεϊμαράκη θα είναι η εκλογή του νέου αρχηγού στις 30 Αυγούστου. Ωστόσο Βουλευτές συγκεντρώνουν υπογραφές υπέρ της παραμονής του στην προεδρία. Καθοριστική η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής την Παρασκευή.

ΝΔ: Αναψαν τα αίματα για την εκλογή προέδρου

Ένα μπρα ντε φερ βρίσκεται σε εξέλιξη στη ΝΔ μεταξύ αυτών που θέλουν επίσπευση της εκλογής προέδρου και όσων προτιμούν την παραμονή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην ηγεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μεϊμαράκης μετά και τις πιέσεις που δέχεται από υψηλόβαθμα στελέχη να ξεκαθαρίσει άμεσα το σκηνικό, δείχνει πρόθυμος να προχωρήσει τις διαδικασίες και προσανατολίζεται στην επίσπευση της εκλογής του νέου Προέδρου, ακόμα και στις 30 Αυγούστου αν υπάρχει η χρονική δυνατότητα.

Από την άλλη, πολλοί είναι οι βουλευτές και τα στελέχη που πιέζουν η εκλογή να μην γίνει τώρα και να παραμείνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μέχρι νεωτέρας.

Μάλιστα, αυτή την ώρα στη Βουλή βρίσκεται σε εξέλιξη κίνηση από ομάδα μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που συγκεντρώνουν υπογραφές υπέρ αυτής της πρωτοβουλίας. "Έχουμε αρχηγό, γιατί να πάμε σε εκλογές, ειδικά τώρα που η κατάσταση στη χώρα είναι τόσο ρευστή;", έλεγε στο Euro2day.gr βουλευτής που έχει υπογράψει το σχετικό κείμενο.

Προς ώρας, ο κ. Μεϊμαράκης δείχνει να επιμένει στην εισήγησή του η οποία πιθανότατα θα τεθεί υπ' όψιν των μελών της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος την Παρασκευή, ενώ δεν αποκλείεται αύριο να συνεδριάσουν και τα άλλα δύο κομματικά όργανα, το Πολιτικό Συμβούλιο και η Εκτελεστική Γραμματεία.

Οι "δελφίνοι" πάντως παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις εξελίξεις, με ορισμένους από αυτούς μάλιστα να κάνουν λόγο για πιθανή τακτική "ελιγμών" του μεταβατικού προέδρου, ώστε να παραμείνει μέχρι... νεωτέρας.

Στο μεταξύ χθες, ομάδα επτά βουλευτών – υποστηρικτών του κ. Μεϊμαράκη (Οικονόμου, Μπουκώρος, Γιόγιακας, Γιαννάκης, Κατσανιώτης, Αντωνιάδης και Σκρέκας) δείπνησαν σε ταβέρνα στη Σταμάτα Αττικής.

Κοινό τους σημείο, η ανάγκη εκλογής προέδρου από την κομματική βάση και να προταθεί ως αρχηγός ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v