Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Νέα Πορεία-Νέα Ελλάδα» ο νέος πολιτικός σχηματισμός του Γραμματίδη

Κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο το Καταστατικό και η Ιδρυτική Διακήρυξη του νέου κόμματος. Ποιο το ιδεολογικό του στίγμα και ποιες οι βασικές του αρχές. Τι δήλωσε ο Γιάννης Γραμματίδης.

«Νέα Πορεία-Νέα Ελλάδα» ο νέος πολιτικός σχηματισμός του Γραμματίδη

Το στίγμα του νέου πολιτικού σχηματισμού του οποίου ηγείται παρουσίασε πριν από λίγο στην Αίγλη του Ζαππείου ο νομικός, επίτιμος πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου και πρόεδρος των Ομάδων Διαλόγου Ενεργών Πολιτών, Γιάννος Γραμματίδης.

Η ονομασία του νέου φορέα είναι "Νέα Πορεία Νέα Ελλάδα", το Καταστατικό και η Ιδρυτική Διακήρυξη της οποίας κατατέθηκαν το πρωί στον Άρειο Πάγο.

"Βασικό ιδεολογικό συστατικό της προσπάθειάς μας είναι ο ελληνοκεντρικός εκσυγχρονισμός", ανέφερε ο κ. Γραμματίδης προσδιορίζοντας ως στόχο της συγκεκριμένης κίνησης την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος στα πλαίσια του Συντάγματος.

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις παρακαταθήκες του Ελευθέριου Βενιζέλου και του Κωνσταντίνου Καραμανλή, διεμήνυσε ότι, μαζί με τα στελέχη που πλαισιώνουν την προσπάθεια, επιλέγουν το δρόμο "της Κοινωνικής Οικονομίας που συνδυάζει τον φιλελευθερισμό με την δίκαια κοινωνική διανομή, δηλαδή την δίκαια ανακατανομή εισοδήματος και φορολογικών βαρών, ως αποτέλεσμα της ορθολογικής παραγωγής πλούτου".

Η Ελλάδα, σημείωσε ο κ. Γραμματίδης, "βρίσκεται σε μια επικίνδυνη ατραπό και ενώ το Grexit παραμένει αιωρούμενη απειλή. Εμείς διεκδικούμε πίσω την πατρίδα μας για να την αλλάξουμε, με σεβασμό στις βασικές αρχές και αξίες μας, με σταθερή εθνική πολιτική και νέο αναπτυξιακό πρότυπο".

Έκανε δε λόγο για απενεχοποίηση της επιχειρηματικότητας, για ορθολογική ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης, για την ανάγκη νομοθετικής σταθερότητας, για αξιοποίηση του γυναικείου πυλώνα και αναδιαμόρφωση της παιδείας και της υγείας. Ακόμα και με τα σημερινά δεδομένα και την συμφωνία με τους εταίρους, όπως είπε, μπορεί να υπάρξει συστηματική βελτίωση των όρων της τρίτης δανειακής σύμβασης, μετατρέποντάς την "από αντιαναπτυξιακή σε αναπτυξιακή. Δεν φοβόμαστε την διαπραγμάτευση", πρόσθεσε.

Το όραμά του, όπως ανέφερε ο Γιάννος Γραμματίδης, είναι "κοινό για όλους τους Έλληνες, χωρίς διχασμούς, με συνδυασμό των παραδοσιακών και των σύγχρονων εργαλείων και αντιλήψεων. Θα επαναπατρίσουμε την χαμένη ελληνικότητα, την ελληνική συνείδηση, το φιλότιμο, την αξιοπρέπεια". Χαρακτήρισε, εξάλλου, ως βασικό στοιχείο της εθνικής μας κυριαρχίας το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων και επεσήμανε την ανάγκη ανάδειξης του γεωστρατηγικού ρόλου της χώρας "χωρίς τυχοδιωκτισμούς".

Στο νέο σχηματισμό, όπως είπε, δεν έχουν θέση όσοι αποτέλεσαν ή αποτελούν συντελεστές της σύγχρονης δυστυχίας, αλλά αντίθετα πρόσωπα ικανά και άριστα στη ζωή.

Όπως δήλωσε ο κύριος Γραμματίδης είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε την εύρυθμη λειτουργία του κράτους και των θεσμών, την ακώλυτη άσκηση των ατομικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών, την ισονομία όλων των πολιτών και την δημοκρατία όλων των πολιτών. Είμαστε αποφασισμένοι να σφυρηλατήσουμε ένα νέο σύνθετο όραμα πού μόνο αυτό μπορεί να δημιουργήσει μέλλον τόσο για τα παιδιά μας πού είτε τα έχουμε ακόμα κοντά μας είτε τα περιμένουμε να γυρίσουν από την σύγχρονη μετανάστευσή τους, όσο και για τις επόμενες γενιές των Ελλήνων. Χρωστάμε στους νέους ανθρώπους αυτή την προσπάθεια και μαζί τους την αναλαμβάνουμε.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι βασικοί πυλώνες της πρωτοβουλίας από τα στελέχη του νέου σχηματισμού Μ. Κουίδου, Π.Μπερερή, Α.Ζαΐρη, Χ. Αναστασιάδη, Τ. Σαρδέλη και Π.Δαρείο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v