Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Singer: Το κινεζικό κραχ πιο επικίνδυνο από τα «subprime»

Μεγαλύτερες επιπτώσεις από ότι η κρίση στα «τοξικά» στεγαστικά δάνεια μπορεί να έχει το κραχ στα κινεζικά χρηματιστήρια, προειδοποιεί ο Paul Singer. H Kίνα είναι μεγαλύτερη απειλή από την Ελλάδα, σύμφωνα με τον Bill Ackman.

Singer: Το κινεζικό κραχ πιο επικίνδυνο από τα «subprime»

Το κραχ στα κινεζικά χρηματιστήρια μπορεί να έχει μεγαλύτερες επιπτώσεις από ότι η κρίση στα «τοξικά» στεγαστικά δάνεια, δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Paul Singer.

«Αυτό είναι πολύ μεγαλύτερο από τα subprime» ανέφερε ο κ. Singer, ιδρυτής του hedge fund, Εlliot Management, σε συνέδριο που διοργάνωσε το CNBC στην Νέα Υόρκη, όταν ρωτήθηκε για τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει σε άλλες αγορές.

Oι κινεζικές μετοχές έχουν καταγράψει βουτιά περίπου 30% από τις 12 Ιουνίου, διαγράφοντας αξία 4 τρισ. δολαρίων σε λιγότερο από ένα μήνα.

Ο επενδυτής Bill Ackman, υποστήριξε ότι η απειλή για τις αγορές είναι μεγαλύτερη από αυτήν της Ελλάδας. «Η Κίνα είναι μεγαλύτερη παγκόσμια απειλή με διαφορά» ανέφερε σύμφωνα με το Bloomberg ο κ. Ackman στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη. «H κινεζική χρηματιστηριακή αγορά είναι ένα πραγματικά αξιοσημείωτο φαινόμενο και θα έλεγα και τρομακτικό» πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v