Μάρδας: Ανοιχτές οι τράπεζες από Δευτέρα

Παρατάθηκε μέχρι την Κυριακή η τραπεζική αργία. Παραμένει στα 60 ευρώ το όριο αναλήψεων από Δευτέρα αλλά εξετάζεται η δυνατότητα «συγχώνευσης» των αναλήψεων. Μπορεί ο καθένας να κάνει ότι θέλει με τη θυρίδα του, υπογράμμισε ο υπουργός.

Μάρδας: Ανοιχτές οι τράπεζες από Δευτέρα

Από την Δευτέρα όλες οι τράπεζες θα είναι ανοιχτές, υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

«Από Δευτέρα οι πολίτες στο γκισέ της τράπεζας μπορούν να κάνουν όλες τις δοσοληψίες» σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι το όριο ανάληψης καταθέσεων θα παραμείνει στα 60 ευρώ. Σημείωσε ωστόσο ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο "συγχώνευσης" των συναλλαγών, ώστε εάν ένας πολίτης δεν πάρει 60 ευρώ τη Δευτέρα από το ΑΤΜ, να μπορεί να πάρει 120 ευρώ την Τρίτη.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι δεν υφίσταται πρόβλημα λειτουργίας των θυρίδων. «Μπορεί ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει με τη θυρίδα του» τόνισε ο κ. Μάρδας.

Σημειώνεται ότι σήμερα η ΕΚΤ άνοιξε την "κάνουλα" του ELA προς τις τράπεζες, αυξάνοντας το σχετικό όριο κατά 900 εκατ. ευρώ για μια εβδομάδα, αποδεχόμενη σχετικό αίτημα της ΤτΕ.

ΥΠΟΙΚ: Παρατείνεται μέχρι την Κυριακή η τραπεζική αργία

Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι, με Υπουργική Απόφαση, παρατείνεται έως και 19 Ιουλίου 2015 η διάρκεια της τραπεζικής αργίας που κηρύχθηκε με την από 28 Ιουνίου 2015 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Η υπουργική απόφαση που θα δημοσιευτεί στο ΦΕΚ δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό". 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v