Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣτΕ: Έβαλε «φρένο» στη Γ.Γ. Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής

Η σύσταση της Γενικής Γραμματείας επρόκειτο να επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του υπουργείου Οικονομικών κατά 829.000 ευρώ ετησίως.

ΣτΕ: Έβαλε «φρένο» στη Γ.Γ. Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής
"Φρένο" στη σύσταση της Γενικής Γραμματείας Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής βάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς με την υπ΄αριθμόν 69/2015 απόφασή του έκρινε παράνομο το σχετικό σχέδιο προεδρικού διατάγματος.

Η σύσταση της Γενικής Γραμματείας επρόκειτο να επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του υπουργείου Οικονομικών κατά 829.000 ευρώ ετησίως, ωστόσο όπως επισημαίνεται στην απόφαση η δαπάνη αυτή θα πρέπει να είναι σύμφωνη με τους στόχους και τις δεσμεύσεις του Μεσοπρόθεσμου.

"Η απλή αναγραφή ότι η προκαλούμενη δαπάνη από το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος θα εγγραφεί στον προϋπολογισμό και θα καλυφθεί από συγκεκριμένο προϋπολογισμό, δεν αρκεί για να κριθεί νόμιμο το διάταγμα", επισημαίνουν οι σύμβουλοι Επικρατείας .

Οι σύμβουλοι Επικρατείας στην απόφαση τους κάνουν αναφορά και στις έκτακτες δημοσιονομικές συνθήκες επισημαίνοντας ότι η σύσταση νέων οργανικών θέσεων με προεδρικό διάταγμα είναι επιτρεπτή με την προϋπόθεση ότι αποσκοπεί στην κάλυψη επιτακτικής ανάγκης η οποία δεν μπορεί να ικανοποιηθεί μέσω αναδιάρθρωσης υπηρεσιών ή ανακατανομής του προσωπικού.

Κατόπιν αυτών, το ΣτΕ έκρινε μη νόμιμο το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα και το επέστρεψε στην Κυβέρνηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v