Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεϊμαράκης: Η ΝΔ στηρίζει γιατί μας ενώνει η Ελλάδα

Φέρτε συμφωνία μέχρι την Κυριακή για να κρατήσετε τη χώρα στο ευρώ, υπογράμμισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Σας δίνουμε ευελιξία, ελπίζω να μην εγκλωβίσετε τη βουλή, τόνισε. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, αλλά υπάρχουν στην οικονομία.

Μεϊμαράκης: Η ΝΔ στηρίζει γιατί μας ενώνει η Ελλάδα

Οι στιγμές είναι τέτοιες που πρέπει να υπερβάλουμε τους εαυτούς μας, είπε ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Ν.Δ. που άσκησε κριτική στην κυβέρνηση.

Η χώρα ήταν καλύτερα πριν δυο μήνες, πριν τέσσερις και σίγουρα καλύτερα πριν οδηγήσετε τη χώρα στις εκλογές, σημείωσε. «Εμείς υπογράφαμε χωρίς εξουσιοδότηση όταν ήταν εθνικά αναγκαίο», σημείωσε.

Απαντώντας στα όσα είπε ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι ποτέ η χώρα δεν είχε φτάσει ξανά τρεις ημέρες πριν την έξοδο από την ευρωζώνη.

Όπως είπε στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα αλλά υπάρχουν στην οικονομία και δημιουργούνται από ατυχείς πολιτικές.

Η διαπραγμάτευση είναι ευθύνη της κυβέρνησης. Εμείς ζητήσαμε να βοηθήσουμε μετέχοντας στην ομάδα διαπραγμάτευσης. Είπαμε ότι θα στηρίξουμε συμφωνία που θα έχει την υπογραφή της κυβέρνησης και των δανειστών, αλλά δεν είπαμε ότι θα μπούμε στη διαπραγμάτευση.

Ελπίζω να μην επιβεβαιώσετε αυτούς που λένε ότι θέλετε να εγκλωβίσετε τη βουλή. Θέλουμε να σας δώσουμε την ευθύνη να διαπραγματευτείτε με ευελιξία και να γυρίσετε την Κυριακή με συμφωνία. Μην πείτε ως εκεί με εξουσιοδότησε η Βουλή, ξεκαθάρισε. Όπως είπε η Ν.Δ. θέλει μέχρι την Κυριακή συμφωνία για να μείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη. 

Εμεις ξέρουμε από διαπραγματεύσεις και πόσο μπορεί να εκβιάσουν οι δανειστές. Εμεις πονέσαμε πολλές φορές όταν αναγκαστήκαμε να πάρουμε σκληρές αποφάσεις που ήταν αναγκαίες για να μείνει η χώρα στο ευρώ.

Σας καταλαβαίνω γιατί κάνετε το εθνικό καθήκον, που όταν εμείς κάναμε μας λοιδορούσατε. Δεν θα κινηθούμε διχαστικά, σας λέμε μπράβο που προσπαθείτε έστω και τώρα. Ξέρω τι έχετε περάσει όπως και εσείς τώρα καταλαβαίνετε τι έχουμε περάσει εμείς, είπε κοιτώντας τον Αλέξη Τσίπρα.

Η ΝΔ στηρίζει γιατί μας ενώνει η Ελλάδα κατέληξε.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v