Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Qatar Airways: «Πράσινο» φως για την έκδοση εισιτηρίων στην Ελλάδα

Αποκαθίσταται σταδιακά η έκδοση εισιτηρίων της εταιρείας από τα ελληνικά ταξιδιωτικά γραφεία. Προάγγελο για την αλλαγή στάσης και των άλλων αεροπορικών εταιρειών θεωρούν στελέχη της ταξιδιωτικής αγοράς την κίνηση της αεροπορικής εταιρείας του Κόλπου.

Qatar Airways: «Πράσινο» φως για την έκδοση εισιτηρίων στην Ελλάδα

Στροφή 180 μοιρών από την αεροπορική εταιρεία Qatar Airways η οποία αποφάσισε να επιτρέψει και πάλι την έκδοση αεροπορικών εισιτηρίων από τα ελληνικά ταξιδιωτικά γραφεία.

Στελέχη της αγοράς ταξιδιωτικών γραφείων αποδίδουν την αλλαγή στάσης της γνωστής αεροπορικής εταιρείας του Κόλπου στις αντιδράσεις που προκάλεσε από πολλά ταξιδιωτικά γραφεία τα οποία την είχαν στηρίξει πολλαπλά όταν εισήλθε στην ελληνική αγορά το 2005. Οι ίδιες πηγές πιθανολογούν πως ρόλο στην απόφαση της αεροπορικής εταιρείας ενδέχεται να έπαιξε η διαφαινόμενη επίτευξη συμφωνίας της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους δανε8ιστές της.

Παράγοντες της εγχώριας ταξιδιωτικής αγοράς θεωρούν την κίνηση της Qatar Airways ως προάγγελο για την σταδιακή αλλαγή στάσης και των άλλων αεροπορικών εταιρειών που είχαν αποφασίσει τις τελευταίες ημέρες να αναστείλουν την έκδοση αεροπορικών εισιτηρίων από τα ελληνικά ταξιδιωτικά γραφεία.

Σε δήλωσή του ο Marimar Laveda, περιφερειακός διευθυντής της Qatar Airways για την Ιβηρική χερσόνησο, την Ελλάδα και την Κύπρο αναφέρει μεταξύ άλλων: Στις συνεχείς προσπάθειές μας να στηρίξουμε τους Έλληνες ταξιδιωτικούς πράκτορες έχουμε σταδιακά αρχίσει να αποκαθιστούμε την έκδοση εισιτηρίων, παρά την πολιτική αστάθεια και την οικονομική κατάσταση στη χώρα. Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη στους φίλους και συνεργάτες μας για την αναστάτωση που προκλήθηκε και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για τη συνεχή υποστήριξη και την αφοσίωση τους».

Σε σχετική ανακοίνωση της Qatar Airways αναφέρονται ταυτόχρονα τα εξής:

«Από την έναρξη των πτήσεων της Qatar Airways στην Αθήνα το 2005, έχουμε δει μια σταθερή αύξηση της ζήτησης από τους επιβάτες σε αυτή τη διαδρομή, που συνδέει μέσω της Ντόχα στο Κατάρ προορισμούς σε όλο τον κόσμο. Προκειμένου να ληφθεί υπόψη αυτή η ζήτηση για την ανάπτυξη, η Qatar Airways αύξησε τις πτήσεις από Ντόχα προς την Αθήνα το 2010, ακολουθούμενη από μια περαιτέρω αύξηση της συχνότητας από 1η Ιουνίου 2015 σε τρεις καθημερινές πτήσεις μεταξύ του Διεθνούς Αερολιμένα Χαμάντ στην Ντόχα και του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών».

Η ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας του Κόλπου καταλήγει: «Η Qatar Airways έχει υποστηρίξει την Ελληνική κοινότητα όλα αυτά τα 10 χρόνια και συνεχίζει να υποστηρίζει προσλαμβάνοντας εργαζόμενους τόσο σε διοικητικές και επιχειρησιακές θέσεις εργασίας, φθάνοντας πάνω από 30 εργαζόμενους, και σκοπεύει να δημιουργήσει ένα σημαντικό αριθμό νέων επιχειρηματικών ευκαιριών στον κλάδο».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v