Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Βολές» Κωνσταντοπούλου κατά Μ. Σουλτς

H πρόεδρος της Βουλής «καλεί» στην επιστολή της τον Μ. Σουλτς να απέχει από δηλώσεις που εμπεριέχουν αυθαίρετες και λανθασμένες ερμηνείες του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, αμφισβητώντας κατ' αυτόν τον τρόπο μία δημοκρατική διαδικασία σε ένα από τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

«Βολές» Κωνσταντοπούλου κατά Μ. Σουλτς

Επιστολή προς τον πρόεδρο του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου απέστειλε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. 

Η Πρόεδρος της Βουλής υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή πως το ελληνικό χρέος συνήφθη μέσω διαδικασιών, οι οποίες παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, το διεθνές δίκαιο και το Σύνταγμα της Ελλάδας.

«Σημαίνει επίσης πως το χρέος είναι αδύνατο να αποπληρωθεί χωρίς την περαιτέρω σοβαρή παραβίαση θεμελιωδών κοινωνικών και οικονομικών δικαιωμάτων, που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του Ευρωπαϊκού μας πολιτισμού και της κοινής μας κληρονομιάς.

Το πρόσφατο δημοψήφισμα, ήταν η πρώτη φορά κατά τα τελευταία πέντε χρόνια που στο Ελληνικό Κοινοβούλιο δόθηκε ο λόγος πριν τη σύναψη της οποιασδήποτε συμφωνίας και επίσης η πρώτη φορά που δόθηκε ο λόγος στον λαό για τα συγκεκριμένα μέτρα που προορίζονταν να του επιβληθούν. Ήταν μία πραγματική στιγμή Δημοκρατίας, σημειώνει η πρόεδρος της Βουλής.

Δυστυχώς, αυτή η δημοκρατική διαδικασία δεν ήταν ελεύθερη από εξωτερικές παρεμβολές, παρεμβάσεις και εμπόδια»

Η κα Κωνσταντοπούλου αναφέρει ακόμη στον κ. Σουλτς πως «Θα ήθελα λοιπόν να σας παρακαλέσω να απέχετε από δηλώσεις όπως αυτές στις οποίες προβήκατε στις τελευταίες ημέρες, τόσο πριν όσο και μετά το δημοψήφισμα, οι οποίες υπονοούν ότι η αρνητική ψήφος σε αντικοινωνικά μέτρα συνιστά λόγο τιμωρητικής δράσης εναντίον του ελληνικού λαού.

Θα σας παρακαλούσα επίσης να απέχετε από δηλώσεις που εμπεριέχουν αυθαίρετες και λανθασμένες ερμηνείες του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, αμφισβητώντας κατ' αυτόν τον τρόπο μία δημοκρατική διαδικασία σε ένα από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Παράλληλα υπογραμμίζει ότι θα ήθελα λοιπόν να απευθυνθώ στην αίσθησή σας για Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και να ζητήσω τη συμβολή σας, ώστε να ξεπεράσουμε την κρίση, να διασφαλίσουμε ότι θα υπερισχύσει ο σεβασμός στη δημοκρατία, την επικράτηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και της ισότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και να διεξαγάγουμε τον απαραίτητο δημοκρατικό κοινοβουλευτικό έλεγχο στους ευρωπαικούς θεσμούς προς αυτήν την κατεύθυνση»

 

*Αναλυτικά η επιστολή της Ζωής Κωνσταντοπούλου, δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v