Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΝΔ: Ο πρωθυπουργός πρέπει άμεσα να φέρει τη συμφωνία

Τι αποφάσισε το Πολιτικό Συμβούλιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης που συνεδρίασε το απόγευμα. Αιχμές του Βαγγέλη Μεϊμαράκη κατά του Αλέξη Τσίπρα.

ΝΔ: Ο πρωθυπουργός πρέπει άμεσα να φέρει τη συμφωνία

Με "καρφιά" κατά της κυβέρνησης και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ. "Άλλα είχαμε συμφωνήσει και άλλα φαίνεται να πράττει η κυβέρνηση που φαίνεται ότι πήγε στις Βρυξέλλες χωρίς σχέδιο", έλεγε σε συνομιλία του με δημοσιογράφους ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Κόκκινη γραμμή για την αξιωματική αντιπολίτευση είναι η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, στελέχη της οποίας υπενθυμίζουν ότι το 48ωρο για το οποίο είχε δεσμευτεί ο πρωθυπουργός ότι θα φέρει τη συμφωνία -και μάλιστα καλύτερη από τις προηγούμενες- εκπνέει.

Τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε το Πολιτικό Συμβούλιο είναι τα ακόλουθα:

«Το πολιτικό συμβούλιο με διευρυμένη σύνθεση θα βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση και εγρήγορση. Επαναλάβαμε ότι ο πρωθυπουργός πρέπει άμεσα να φέρει τη συμφωνία διότι δεν έχει εντολή για ρήξη αλλά για εξεύρεση βιώσιμης λύσης, σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών και διότι παρήλθε το 48ωρο.

Πρέπει να ανοίξουν οι τράπεζες σύντομα, να σταματήσει η ταλαιπωρία του ελληνικού λαού και ιδίως των συνταξιούχων και να διασφαλισθούν οι καταθέσεις όπως έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση.

Αναγνωρίζει το πολιτικό συμβούλιο τη μεγάλη προσφορά του Αντώνη Σαμαρά στην πατρίδα και την παράταξη και εκφράζει την αμέριστη εμπιστοσύνη στον πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη».

Συζήτηση έγινε και για τα εσωκομματικά, όλοι συμφώνησαν ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει πρώτα η εικόνα στο θέμα της διαπραγμάτευσης και στη συνέχεια να γίνει η εκλογή του νέου προέδρου. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι αυτοί που μίλησαν για το φθινόπωρο και δη τον Οκτώβριο, ωστόσο καμία απόφαση δεν ελήφθη. "Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να εκπροσωπώ, όπως πρέπει, την παράταξη αυτές τις δύσκολες ώρες", ήταν το σχετικό σχόλιο του κ. Μεϊμαράκη μετά τη συνεδρίαση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v