Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σόιμπλε:Το κούρεμα χρέους απαγορεύεται από κανόνες της Ε.Ε.

Εκτός προγράμματος η Ευρωζώνη δεν μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα. Κατά την είσοδό του στο eurogroup απέκλεισε τη μείωση χρέους ως απαγορευμένη από τις συνθήκες.

Σόιμπλε:Το κούρεμα χρέους απαγορεύεται από κανόνες της Ε.Ε.

H ελληνική κυβέρνηση πάλεψε με σθένος εναντίον το προγράμματος διάσωσης κι έκανε εκστρατεία ώστε να το απορρίψει και ο ελληνικός λαός, είπε ο Β. Σόιμπλε εισερχόμενος στο κτήριο Lex στις Βρυξέλλες για το eurogroup. Η Ελλάδα είναι εδώ και μία εβδομάδα εκτός προγράμματος, είπε.

«Θα θέλαμε τώρα να ακούσουμε τι ιδέες έχει ελληνική κυβέρνηση. Η ελληνική κυβέρνηση δεν ήθελε πρόγραμμα και ο ελληνικός λαός το καταψήφισε. Σεβόμαστε την απόφασή του, αλλά εκτός προγράμματος η ευρωζώνη δεν μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα». Ωστόσο, τόνισε, η Ελλάδα μπορεί ακόμα να λάβει βοήθεια από την Ε.Ε.

Στην ερώτηση αν η Ελλάδα μπορεί να κρατήσει το ευρώ ο Β. Σόιμπλε απάντησε: «Αυτήν την ερώτηση πρέπει να τη θέσετε στην ελληνική κυβέρνηση».

Ερωτηθείς για τη δυνατότητα διαγραφής χρέους, που υποστηρίζεται από τη γαλλική πλευρά, ο Β. Σόιμπλε είπε το εξής:

«Όποιος γνωρίζει τις συνθήκες της Ε.Ε., ξέρει ότι μία διαγραφή χρέους εμπίπτει στις απαγορεύσεις διάσωσης της Ε.Ε.», είπε ο Β. Σόιμπλε παραπέμποντας εμμέσως στο άρθρο 125 της συνθήκης της Λισσαβόνας.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v