Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιστώνεται σήμερα και το υπόλοιπο 50% των συντάξεων του ΟΑΕΕ

Τα ποσά θα ξεκινήσουν να παστώνονται από σήμερα ώστε αύριο οι συνταξιούχοι να βρουν στους λογαριασμούς το σύνολο του ποσού. Τα λεφτά βρέθηκαν από λογαριασμούς άλλων ασφαλιστών ταμείων.

Πιστώνεται σήμερα και το υπόλοιπο 50% των συντάξεων του ΟΑΕΕ
Εντός της ημέρας θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ και το υπόλοιπο 50% των συντάξεων, καθώς βρέθηκαν τα 130 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Εργασίας τα ποσά θα ξεκινήσουν να πιστώνονται από σήμερα ώστε αύριο οι συνταξιούχοι να βρουν στους λογαριασμούς το σύνολο του ποσού, ανεξάρτητα από το αν θα μπορούν να σηκώσουν μόνο 120 ευρώ.

Η ενημέρωση των λογαριασμών θα γίνει αύριο Πέμπτη έως τις 11.30.

Παράλληλα βρέθηκαν και τα υπολειπόμενα 31 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για την πληρωμή των επικουρικών συντάξεων των δημοσίων υπαλλήλων.

Σημειώνεται πως τα χρήματα για τις συντάξεις του ΟΑΕΕ βρέθηκαν από έκτακτο δάνειο ύψους 120 εκατ. ευρώ από το ΙΚΑ.

Το δάνειο, που αποφάσισαν οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας με κατεπείγουσα απόφασή τους, θα αποπληρωθεί από τον ΟΑΕΕ, εντόκως.

Η διάρκειά του ορίζεται από 01/07/2015 έως 15/07/2015, όταν και το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι θα μεταφέρει στον ΟΑΕΕ το προβλεπόμενο ποσό των 115 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί στην κρατική επιχορήγηση για τον Ιούνιο.

Με την ίδια απόφαση, προβλέπεται η παράταση αποπληρωμής του δανείου που έχει λάβει το ΙΚΑ από τα ταμεία της ΔΕΗ, το ΤΑΔΚΥ και τον Τομέα Ασφαλισμένων Δημοσίου, μέχρι 17.07.2015.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v