Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπάχαλο στα πρατήρια καυσίμων από τις πληρωμές με κάρτες

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιες εταιρείες συνιστούν στους συνεργαζόμενους πρατηριούχους να αποφεύγουν κατά το δυνατόν τις πληρωμές με κάρτες και να δέχονται μόνο μετρητά.

Μπάχαλο στα πρατήρια καυσίμων από τις πληρωμές με κάρτες

Ασαφές συνεχίζει να παραμένει το τοπίο αναφορικά με τις πληρωμές με κάρτες στα πρατήρια για αγορά καυσίμων, πρόβλημα που προέκυψε από εχθές το βράδυ, όταν ανακοινώθηκε το κλείσιμο των τραπεζών, με αποτέλεσμα τεράστια αναστάτωση σε καταναλωτές και πρατηριούχους.

Σύμφωνα με εκπροσώπους εταιρειών, η αποδοχή ή όχι πιστωτικής κάρτας, καταρχήν είναι θέμα του ίδιου του πρατηριούχου.

Ωστόσο παρατηρούν οι ίδιοι, ότι από τη στιγμή που δεν έχουν διευκρινιστεί ακριβώς οι όροι στη διακίνηση κεφαλαίων, υπάρχει ο φόβος για τον πρατηριούχο να πιστωθεί ο λογαριασμός του από τη χρέωση της πιστωτικής κάρτας, αλλά ο ίδιος να μην μπορεί να κάνει ανάληψη, να εκδώσει επιταγή ή να κάνει τη μεταφορά ποσού, για την αγορά καυσίμων.

Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιες εταιρείες συνιστούν στους συνεργαζόμενους πρατηριούχους να αποφεύγουν κατά το δυνατόν τις πληρωμές με κάρτες και να δέχονται μόνο μετρητά, ώστε να είναι σε θέση να καταβάλλουν την αξία των καυσίμων που αγοράζουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v