Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαμαράς - Γεννηματά: Όλα για την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη

Τι συζήτησαν οι πρόεδροι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στο τετ α τετ που είχαν στη Βουλή.

Σαμαράς - Γεννηματά: Όλα για την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη

Μία περίπου ώρα διήρκεσε η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την Φώφη Γεννηματά στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ στη Βουλή. Αφορμή του τετ α τετ ήταν οι ραγδαίες εξελίξεις μετά και την απόφαση της κυβέρνησης να προβεί σε δημοψήφισμα και με τους δύο να συμφωνούν ότι αυτό μόνο κινδύνους μπορεί να επιφέρει στον τόπο.

Ο κ. Σαμαράς το τελευταίο διάστημα και ειδικά σήμερα αναζητά τη δημιουργία ενός κοινού μετώπου των ευρωπαϊκών δυνάμεων στο εσωτερικό της χώρας, ώστε να παραμείνει η χώρα μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Οι πρόεδροι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ συνέκλιναν στο γεγονός ότι η κατάσταση στη χώρα είναι πιο κρίσιμη από ποτέ και ότι αμφότεροι θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους προκειμένου να μην κινδυνεύσει η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκε επίσης και η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου την οποία προωθεί η κυβέρνηση για το δημοψήφισμα, για την οποία ήδη ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε έντονη αντίδραση.

Ο Αντώνης Σαμαράς για αύριο το μεσημέρι (3.30 μ.μ.) έχει συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, όπου πιθανόν θα τοποθετηθούν και οι γαλάζιοι βουλευτές, ενώ η Φώφη Γεννηματά το πρωί (10 π.μ.) θα συναντήσει τον γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v