Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μέρκελ: Η Ελλάδα δεν έχει κάνει την αναγκαία πρόοδο

Η Γερμανίδα καγκελάριος υπογράμμισε για την Ελλάδα πως υπάρχει η εντύπωση «πισωγυρίσματος» σε ορισμένα πράγματα. Πρόσθεσε ότι η Αθήνα πρέπει να συνεχίσει την διαπραγμάτευση με τους θεσμούς. Η Σύνοδος Κορυφής δεν θα αναλάβει τον ρόλο του Eurogroup, είπε.

Μέρκελ: Η Ελλάδα δεν έχει κάνει την αναγκαία πρόοδο

Η Ελλάδα δεν έχει κάνει ακόμη την αναγκαία πρόοδο δήλωσε η Αγκέλα Μέρκελ, μεταδίδει το Reuters.

Η ίδια τόνισε ότι υπάρχει η εντύπωση «πισωγυρίσματος» σε ορισμένα πράγματα προσθέτοντας πως η χώρα πρέπει να συνεχίσει την διαπραγμάτευση με τους θεσμούς.

Η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών δεν θα αναλάβει τον ρόλο του Eurogroup, υπογράμμισε.

Γιούνκερ: Εργάζομαι μέχρι το τελευταίο λεπτό για συμφωνία

Δεν μπορώ να πω ότι έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουμε την σύμφωνη γνώμων όλων, δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προσθέτοντας ότι θα εργαστεί μέχρι το τελευταίο λεπτό για να επιτύχει η ευρωζώνη.

Ολάντ: Εφικτή μια συμφωνία – Τελειώνει ο χρόνος

Μια συμφωνία για την Ελλάδα είναι εφικτή και αναγκαία, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, προειδοποιώντας ωστόσο ότι δεν απομένει πολύς χρόνος. Όπως μεταδίδει το Reuters, δήλωσε πως η χρηματοδότηση θα είναι μέρος μιας συμφωνίας για την Ελλάδα.

Ρέντσι: Δεν βλέπω λύση σε αυτή την Σύνοδο

Στην εκτίμηση ότι δεν θα βρεθεί λύση για την Ελλάδα σε αυτήν την Σύνοδο, προέβη ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, σημειώνοντας ωστόσο πως θα υπάρξει επίλυση της κρίσης λίγο μετά.

Τουσκ: Έχω διαίσθηση για happy end με την Ελλάδα

Συββιλικός από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής αναφορικά με τις ελληνικές διαπραγματεύσεις.

Όπως είπε χρειάζεται δουλειά που μπορεί να πάρει πολλές ώρες ακόμα αλλά σημείωσε πως «έχω μια διαίσθηση ότι σε αντίθεση με τις τραγωδίες του Σοφοκλή θα έχουμε happy end».

Ραχόι: Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις

Η Ισπανία θα δείξει ευελιξία αλλά η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, υποστήριξε ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι πριν από την Σύνοδο Κορυφής.

«H έλλειψη συμφωνίας πλήττει περισσότερο την Ελλάδα. Η Ισπανία θα είναι ευέλικτη, αλλά η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, αν όλοι κάνουν ότι θέλουν αυτοί, τα πράγματα δεν μπορούν να δουλέψουν» σημείωσε σύμφωνα με το Reuters ο Ισπανός πρωθυπουργός.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει βήματα στην σωστή κατεύθυνση, αλλά όλοι πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια να φτάσουμε σε συμφωνία, είναι καλύτερο για τους Έλληνες πολίτες, για την Ελλάδα και για την υπόλοιπη Ένωση» πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v