Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ρήγμα» στη συγκυβέρνηση έφερε το ν/σ για την ιθαγένεια

Διαφοροποίηση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων που καταψήφισαν. Ενάντια στην κομματική γραμμή ο Κώστας Ζουράρις. «Ναι» στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είπαν Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ.

«Ρήγμα» στη συγκυβέρνηση έφερε το ν/σ για την ιθαγένεια

Επιβεβαιώθηκε το «χάσμα» στα κόμματα της συγκυβέρνησης με αφορμή το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια που υπερψηφίστηκε επί της αρχής πριν από λίγο στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, ψήφισαν 267 βουλευτές, από τους οποίους 172 (από ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ) είπαν «ναι», 91 (από Νέα Δημοκρατία, Χρυσή Αυγή και Ανεξάρτητους Έλληνες) καταψήφισαν, ενώ υπήρξαν και 4 «παρόν» από τους βουλευτές του ΚΚΕ.

Αίσθηση προκάλεσε η διαφορετική στάση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Ζουράρι από την επίσημη γραμμή του κόμματός του, καθώς υπερψήφισε το νομοσχέδιο.

Οι ΑΝΕΛ εξ αρχής είχαν διατυπώσει έντονες ενστάσεις για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, ειδικά στο πρώτο άρθρο του, που αφορά την απόδοση ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών με την εγγραφή τους στο δημοτικό σχολείο.

Το κόμμα του Πάνου Καμμένου υποστηρίζει ότι αυτό θα έπρεπε να γίνεται αργότερα, με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης των παιδιών στο Δημοτικό Σχολείο.

«Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν είμαστε δεδομένοι και όπου διαφωνούμε, θα το εκφράζουμε με την ψήφο μας», λένε στους ΑΝΕΛ, που δεν σχετίζουν σε καμία περίπτωση τη συγκεκριμένη ψηφοφορία με τη γενικότερη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το νομοσχέδιο τις επόμενες μέρες, ίσως την επόμενη εβδομάδα, θα συζητηθεί και θα τεθεί σε ψηφοφορία επί των άρθρων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v