Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα «ένεση» ρευστότητας από τον ELA

Η ΕΚΤ βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με την Τράπεζα της Ελλάδος και παρακολουθεί σε real time την πορεία των καταθέσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες το απόγευμα προχώρησε σε νέα ένεση ρευστότητας προς το τραπεζικό σύστημα.

Νέα «ένεση» ρευστότητας από τον ELA

Επιπλέον ρευστότητα παρείχε, σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, το απόγευμα της Δευτέρας η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα προς τις ελληνικές τράπεζες προκειμένου να αντιμετωπιστούν και τα υπόλοιπα των σημερινών εκροών στο μέτωπο των καταθέσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΚΤ βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με την Τράπεζα της Ελλάδος και παρακολουθεί σε real time την πορεία των καταθέσεων και αναλόγως, όπως εξηγούν οι ίδιες πηγές, παρεμβαίνει, ούτως ώστε το σύστημα να διαθέτει την απαραίτητη ρευστότητα.

Σε ότι αφορά το ύψος της ρευστότητας που δόθηκε κατά την απογευματινή παρέμβαση της ΕΚΤ παραμένει επτασφράγιστο μυστικό και αυτό στο πλαίσιο της πολιτικής που ακολουθείται από την προηγούμενη Παρασκευή όταν και σταμάτησε η διάθεση στη δημοσιότητα του εκάστοτε ποσού που διοχέτευε η ΕΚΤ μέσω του έκτακτου μηχανισμού ρευστότητα (ELA) προς το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Ωστόσο διαθέσιμες πληροφορίες του Euro2day.gr αναφέρουν ότι η επιπλέον ρευστότητα ανήλθε στα 600 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΚΤ έχει επισημάνει σε όλους τόνους ότι θα στηρίξει, εφόσον χρειαστεί, ανά πάσα στιγμή το ελληνικό τραπεζικό σύστημα για όσο συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών με στόχο την επίτευξη συμφωνίας.

Σε ότι αφορά τις εκροές σήμερα Δευτέρα πληροφορίες αναφέρουν ότι κινήθηκαν στο 1,4 δισ., ωστόσο άλλες πηγές κατεβάζουν σημαντικά το ποσό, στα 600 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v