Επίθεση Λαφαζάνη κατά Ναυπηγείων Νεωρίου για τις οφειλές σε ΔΕΗ και προσωπικό

Μπορεί με παρέμβαση Λαφαζάνη να επανασυνδέθηκε το ηλεκτρικό ρεύμα στα Ναυπηγεία Νεωρίου Σύρου, αλλά ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης (ΥΠΑΠΕΝ) επιτέθηκε με σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά τη διοίκησης των τελευταίων

Επίθεση Λαφαζάνη κατά Ναυπηγείων Νεωρίου για τις οφειλές σε ΔΕΗ και προσωπικό

Ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Παναγιώτης Λαφαζάνης ανακοίνωσε ότι «μετά από παρέμβασή μου, η οποία έγινε με παρότρυνση τοπικών φορέων της Σύρου, η Διοίκηση της ΔΕΗ για σοβαρούς κοινωνικούς λόγους προέβη στην άρση διακοπής ηλεκτροδότησης της «ΝΕΩΡΙΟΝ» Σύρου».

Ο κ. Λαφαζάνης υποστηρίζει πως «η διοίκηση της εν λόγω εταιρείας έχει δείξει συστηματική ασυνέπεια στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών της έναντι της ΔEH, εκμεταλλευόμενη την απασχόληση των εργαζομένων, τους οποίους και αυτούς δεν πληρώνει και εκβιάζει, αλλά και την ευαισθησία της κοινωνίας για τη λειτουργία της υπόψη μονάδας. Σημειώνεται ότι η ΔEH είχε προχωρήσει σε ιδιαίτερα ευνοϊκή ρύθμιση για εξόφληση των οφειλών σε 60 μηνιαίες δόσεις, συμφωνία την οποία η «ΝΕΩΡΙΟΝ» δεν τήρησε».

Τα Ναυπηγεία Νεωρίου έχουν φτάσει να οφείλουν στη ΔΕΗ 1.500.000 ευρώ περίπου «ενώ η επιχείρηση εκτελούσε σημαντικές εργασίες με πλοία, εισπράττοντας χρήματα», υποστηρίζει ο κ. Λαφαζάνης ο οποίος καλεί τη διοίκηση «να προβεί άμεσα στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών της προς τη ΔEH τις προσεχείς ημέρες και με βάση τον υφιστάμενο διακανονισμό».

Ο ίδιος καλεί τις αρχές της Σύρου «και ειδικότερα το Λιμεναρχείο να ελέγξουν τα συστήματα ασφαλείας και εναλλακτικά συστήματα τροφοδοσίας, τα οποία είναι υποχρεωμένη λόγω της φύσεώς της να διατηρούνται στη μονάδα και να ενημερώσουν σχετικά τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας».

Τέλος, ξεκαθαρίζει πως «αν η εταιρεία συνεχίσει να μην εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της απέναντι στη ΔΕΗ, η οποία διαδραματίζει αναντικατάστατο κοινωνικό ρόλο, και τους εργαζόμενους, οι ευθύνες και οι σχετικές συνέπειες θα βαρύνουν αποκλειστικά την ίδια».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v