Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα αύξηση του ELA αποφάσισε η ΕΚΤ

Για τρίτη φορά μέσα σε έξι ημέρες η ΕΚΤ προχωρά σε αύξηση του ορίου ELA για τις ελληνικές τράπεζες. Γύρω στα 1,3 δισ. ευρώ η αύξηση. Έτοιμο για νέα τηλεδιάσκεψη το ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας «οποιαδήποτε στιγμή χρειαστεί».

Νέα αύξηση του ELA αποφάσισε η ΕΚΤ

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ αποφάσισε αύξηση του ορίου ELA για τις ελληνικές τράπεζες για τρίτη φορά μέσα σε έξι μέρες, όπως δήλωσε τραπεζική πηγή στο Reuters.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο ELA αυξήθηκε γύρω στα 1,3 δισ. ευρώ.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη σήμερα προκειμένου να συζητήσει την επέκταση του ELA, μετά την απόσυρση καταθέσεων ύψους 4,2 δισ. ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες την περασμένη εβδομάδα, λόγω των φόβων για "ναυάγιο" στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές. 

"Το διοικητικό συμβούλιο αύξησε το όριο του ELA και θα συνεδριάσει εκ νέου μέσω τηλεδιάσκεψης οποιαδήποτε στιγμή χρειαστεί", συμπλήρωσε η πηγή. 

Σημειώνεται ότι στις 17 Ιουνίου η ΕΚΤ είχε αυξήσει το όριο του ELA κατά 1,1 δισ. ευρώ στα 84,1 δισ. ευρώ, και κατά επιπλέον 1,8 δισ. ευρώ την Παρασκευή.

Το μέλος της ΕΚΤ, Έβαλντ Νοβότνι, σημείωσε πως ο ELA επεκτάθηκε μέχρι το τέλος της σημερινής ημέρας και θα αποφασιστεί αν θα υπάρξει περαιτέρω παράταση αναλόγως της έκβασης των διαπραγματεύσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v