«Προειδοποίηση» Στουρνάρα σε τραπεζίτες

Ο Διοικητής της ΤτΕ κάλεσε σε έκτακτη σύσκεψη κορυφαίους τραπεζίτες την Παρασκευή εν μέσω της εντεινόμενης κρίσης στον τραπεζικό κλάδο μετά και το νέο "κύμα" εκροών καταθέσεων στα τέλη της εβδομάδας. Τι συζήτησαν.

«Προειδοποίηση» Στουρνάρα σε τραπεζίτες
Να προετοιμαστούν για μια "δύσκολη ημέρα" την Τρίτη σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση δεν καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές της στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας, προειδοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα τους τραπεζίτες ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Στουρνάρας.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο μαρτυρίες δύο υψηλόβαθμων τραπεζικών στελεχών, ο κ. Στουρνάρας κάλεσε σε έκτακτη σύσκεψη κορυφαίους τραπεζίτες την Παρασκευή εν μέσω της εντεινόμενης κρίσης στον τραπεζικό κλάδο μετά και το νέο "κύμα" εκροών καταθέσεων στα τέλη της εβδομάδας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Στουρνάρας δεν μίλησε για ενδεχόμενο capital controls κατέστησε ωστόσο σαφές πως η κατάσταση θα είναι σοβαρή. "Αν δεν υπάρξει συμφωνία, η Τρίτη θα είναι μια δύσκολη ημέρα και θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις. Αυτό μας είπε", δήλωσε χαρακτηριστικά ένας εκ των τραπεζιτών που έλαβε μέρος στη συνάντηση,

Ο ίδιος πρόσθεσε πως κατά την συνάντηση συζητήθηκε και το πώς θα διασφαλιστεί επαρκής ρευστότητα για τους καταναλωτές στις τράπεζες.

"Συζητήσαμε και τεχνικά θέματα που σχετίζονται με τα ATMs. Η τροφοδότησή τους με μετρητά είναι ένα μεγάλο λογιστικό πρόβλημα", πρόσθεσε ο ίδιος.

Από την πλευρά του άλλος τραπεζίτης δήλωσε πως "τα πράγματα είναι δύσκολα. Αν δεν υπάρξει συμφωνία την Δευτέρα ο Θεός ξέρει πως θα είναι τα πράγματα την Τρίτη. Ακόμα και η ΕΚΤ δεν είναι σίγουρη για την πορεία μετά".

Εκπρόσωπος της ΤτΕ επιβεβαίωσε τη συνάντηση αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει το περιεχόμενό της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v