Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στρατούλης: Πώς μειώνονται οι εισφορές για τους ασφαλισμένους ΕΤΑΑ

Τη δυνατότητα επιλογής χαμηλότερων ασφαλιστικών κλάσεων αλλά και τη μείωση εισφορών για τους ασφαλισμένους προ του 1993 στο ΕΤΑΑ περιέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός κοινωνικής ασφάλισης. Ολοκληρώνεται η αποποινικοποίηση των οφειλών.

Στρατούλης: Πώς μειώνονται οι εισφορές για τους ασφαλισμένους ΕΤΑΑ

Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης, σε συνάντηση με αντιπροσωπεία της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ τους ενημέρωσε ότι με διατάξεις του νομοσχεδίου για τα ΚΕΠΑ, που θα καταθέσει στη Βουλή:

• Δίνεται δυνατότητα στους ασφαλισμένους μετά την 1-1-93 του ΕΤΑΑ να επιλέξουν χαμηλότερες ασφαλιστικές κλάσεις από 1-1-2015 μέχρι και 31-12-16, ώστε να ανακουφιστούν από τις υπέρμετρες μνημονιακές αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών τους.

• Οι ασφαλισμένοι πριν την 1-1-93 του ΕΤΑΑ επιστρέφουν από 1-1-2015 μέχρι 31-12-2016 στις ασφαλιστικές εισφορές που είχαν πριν τη δραστική αύξηση τους το 2011.

• Αυξάνεται με πάγια ρύθμιση το όριο οφειλών προς το ΕΤΑΑ και τον ΟΑΕΕ των εγκλωβισμένων πριν την συνταξιοδότηση ασφαλισμένων από 15.000 σε 25.000 ευρώ, ενώ με μεταβατική διάταξη δίνεται η δυνατότητα για ένα τρίμηνο να ρυθμίζουν τις οφειλές τους με συμψηφισμό με τις συντάξεις τους και οι εγκλωβισμένοι πριν την σύνταξή τους, που οφείλουν περισσότερα από 25.000 και μέχρι 50.000 ευρώ.

• Ολοκληρώνεται η αποποινικοποίηση των οφειλών των αυτοαπασχολούμενων ασφαλισμένων του ΕΤΑΑ και του ΟΑΕΕ προς αυτά για δικές τους εισφορές και συνεπώς η κατάργηση των σχετικών αναγκαστικών νομοθετικών διατάξεων της χούντας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v