Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεν περιμένει εξελίξεις στο Eurogroup o Σόιμπλε

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκαγκ Σόιμπλε, δεν περιμένει να υπάρξουν αποφάσεις για το θέμα της Ελλάδας στο Eurogroup της Πέμπτης, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του CDU στην επιτροπή οικονομικών της γερμανικής βουλής.

Δεν περιμένει εξελίξεις στο Eurogroup o Σόιμπλε

Ο B. Σόιμπλε ξεκαθάρισε στα πλαίσια της επιτροπής οικονομικών της βουλής, «ότι δεν υπάρχουν οι προετοιμασίες για να φτάσουμε σε ένα κείμενο αποφάσεων» την Πέμπτη στο Eurogroup, όπως δήλωσε ο Hans Michelbach,  εκπρόσωπος του CSUσήμερα στο Βερολίνο.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, αυτό ήταν  απάντηση στον Gerhard Schick, βουλευτή των πρασίνων, που μεταξύ άλλων ζήτησε από την κυβέρνηση να αναφέρει με αριθμούς, τι θα κόστιζε στη Γερμανία μια χρεοκοπία της Ελλάδας.

Ο Michelbach δεν απάντησε, συμπλήρωσε όμως ότι, σύμφωνα με τον Σόιμπλε, υπάρχει χρόνος μόνο μέχρι το τέλος αυτού του μήνα, για να υπάρξει συμφωνία, με την οποία η Ελλάδα θα μπορέσει να λάβει χρήματα από το τρέχον πρόγραμμα βοήθειας.

Εάν υπάρξουν και διαπραγματεύσεις μετά από αυτήν την ημερομηνία, θα πρέπει η κυβέρνηση να πάρει και πάλι εντολή από την βουλή προκειμένου να διαπραγματευτεί. Ο Schick είπε πάντως, ότι η Bundestag μπορεί να αποφασίσει για την Ελλάδα και στην τελευταία συνεδρία πριν από τις διακοπές του καλοκαιριού, στις 3 Ιουλίου. «Δεν νομίζω ότι θα έχουμε κάποια έκτακτη συνεδρία το καλοκαίρι».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v