Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΥΠΟΙΚ: Τελευταία προειδοποίηση στους ανασφάλιστους οδηγούς

Η κ. Σαββαΐδου σημείωσε ότι δίνεται μία τελευταία ευκαρία στους ανασφάλιστους οδηγούς πριν ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις στοιχείων, ενώ τόνισε ότι ανάλογες κινήσεις θα ακολουθήσουν και για τα ΙΧ που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ.

ΥΠΟΙΚ: Τελευταία προειδοποίηση στους ανασφάλιστους οδηγούς

Η Γενική Γραμματέας Εσόδων κ. Κατερίνα Σαββαΐδου κάλεσε τους ανασφάλιστους οδηγούς να σπεύσουν να ασφαλίσουν άμεσα τα οχήματά τους πριν ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις μεταξύ των λιστών του υπουργείου Οικονομικών και της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος.

«Δεν θέλουμε να αιφνιδιάσουμε τους ανασφάλιστους οδηγούς και γι' αυτό τους δίνουμε μία τελευταία ευκαιρία, ωστόσο θα πρέπει γρήγορα να ασφαλιστούν προκειμένου να αποφύγουν πρόστιμα και κυρώσεις».

Αυτά δήλωσε η κ. Σαββαΐδου σε σημερινή συνέντευξη Τύπου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, συμπληρώνοντας πως ανάλογες κινήσεις θα ακολουθήσουν και για τα οχήματα που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου τόνισε την κοινωνική διάσταση του προβλήματος των ανασφάλιστων οχημάτων λόγω των ζημιών που προκαλούνται στα θύματα των ατυχημάτων που εμπλέκονται αλλά και της σημαντικής απώλειας εσόδων για την οικονομία, η οποία άμεσα υπερβαίνει τα 30 εκατ. ευρώ τον χρόνο και έμμεσα ενδεχομένως να ξεπερνά και τα 100 εκατ. ευρώ.

Τέλος, ο κ. Σαρρηγεωργίου εκτίμησε ότι ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων σήμερα κυμαίνεται μεταξύ 1 και 1,1 εκατομμυρίου και τόνισε ότι οι ζημιές των ανασφάλιστων οδηγών τις επωμίζονται τα θύματα των ατυχημάτων και το σύνολο των συνεπών ασφαλισμένων. Κάλεσε δε τους ασφαλισμένους να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.hic.gr προκειμένου να διαπιστώσουν αν το όχημά τους είναι ασφαλισμένο ή όχι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v