Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση από τη ΝΔ

Ποια τα συμπεράσματα από τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος. Πρωτοβουλίες προαναγγέλλει η Συγγρού και επαναφέρει το αίτημα για εθνική συνεννόηση. Δυσφορία για την πρωτοβουλία της Ντόρας Μπακογιάννη να συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα.

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση από τη ΝΔ

Την έντονη ανησυχία τους για τη διαπραγματευτική τακτική της συγκυβέρνησης εξέφρασαν ο Αντώνης Σαμαράς και τα γαλάζια στελέχη, κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ.

“Μέχρι τώρα μας έλεγαν ότι καθαρογράφεται η συμφωνία. Δεν ξεκινά τώρα η πραγματική διαπραγμάτευση. Τώρα κορυφώνεται η κοροϊδία του ελληνικού λαού”, ανέφεραν κομματικές πηγές, απαντώντας στην ομιλία Τσίπρα στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

“Δεν ξεκινά σήμερα η μάχη του κ. Τσίπρα για να μείνουμε στην Ευρώπη. Σήμερα τελειώνει η ψευδαίσθηση ότι ο κ. Τσίπρας αγωνίζεται για την παραμονή μας στο ευρώ και την Ευρώπη”, τονίζουν οι ίδιες πηγές και συνεχίζουν: “Σπρώχνει τη χώρα σε αδιέξοδο, ανεβάζει το λογαριασμό στα ύψη και οδηγεί σε ρήξη και καταστροφή. Μήπως τελικά αυτή ήταν η κρυφή τους ατζέντα;”, διερωτώνται στη Συγγρού.

Η χώρα, λένε στη ΝΔ, “χρειάζεται νέα πολιτική. Τέρμα τα ψέματα” και επαναφέρουν την πρότασή τους για εθνική συνεννόηση όπως την έχουν ήδη καταθέσει. Η ΝΔ άμεσα θα αναλάβει πρωτοβουλίες, με σκοπό, όπως αναφέρει συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, “να σταθεί δυναμικά απέναντι στην επιχειρούμενη από την κυβέρνηση καταστροφική απομόνωση της Ελλάδας. Πρωτοβουλίες σε επίπεδο θεσμικών, κοινωνικών και πατριωτικών δυνάμεων”.

Τηλεφώνημα από Ντόρα

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της συνεδρίασης εκφράστηκε δυσαρέσκεια για την κίνηση της Ντόρας Μπακογιάννη να επισκεφθεί τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, δέχθηκε τηλεφώνημα από την βουλευτή Α' Αθήνας, λίγο μετά το τετ α τετ της με τον πρωθυπουργό.

Η κ. Μπακογιάννη θέλησε να ενημερώσει τον πρόεδρο της ΝΔ για το τι ειπώθηκε στο τετ α τετ της με τον πρωθυπουργό, ωστόσο ο πρόεδρος της ΝΔ, σύμφωνα με τη Συγγρού, της εξέφρασε τη δυσφορία του για την πρωτοβουλία της εν αγνοία του. “Έπρεπε να με είχατε πάρει πριν πάτε και όχι αφού πήγατε”, φέρεται να της είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το περιβάλλον της κ. Μπακογιάννη, αυτή του απάντησε “ότι αυτή η στιγμή δεν είναι για να συζητάμε τα προσωπικά μας. Θεώρησα ότι είναι υποχρέωσή μου να σε ενημερώσω για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μετά τη συνομιλία μου με τον πρωθυπουργό”.

Χθες, το απόγευμα, εξάλλου, ο κ. Σαμαράς επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνγκερ, ο οποίος τον ενημέρωσε για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στη διαπραγμάτευση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v