Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λαφαζάνης: Με 10% προκαταβολή και 36 δόσεις η ρύθμιση οφειλών προς ΔΕΗ

Με επιτόκιο 5,7% η νέα ρύθμιση οφειλών προς τη ΔΕΗ, με αύξηση δόσεων και μείωση προκαταβολής. Στο περιθώριο, κύκλοι προσκείμενοι στον υπουργό, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στις σχέσεις Ελλάδας - Θεσμών, εκτιμούσαν ότι δύσκολα θα υπάρξει συμφωνία.

Λαφαζάνης: Με 10% προκαταβολή και 36 δόσεις η ρύθμιση οφειλών προς ΔΕΗ

Με στόχο την είσπραξη μέρους των περίπου 2 δισ. ευρώ που αποτελούν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ, ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔEΗ Μανώλης Παναγιωτάκης, ανακοίνωσαν το νέο τρόπο ρύθμισης που αυξάνει τις δόσεις και μειώνει την προκαταβολή έναντι των προηγούμενων ρυθμίσεων.

Συγκεκριμένα, οι μηνιαίες δόσεις ορίζονται σε 36 από οκτώ, ενώ η προκαταβολή περιορίζεται στο 10% της οφειλής από 20%. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΔEΗ, από αύριο οι καταναλωτές που θέλουν να ενταχθούν στη ρύθμιση, θα μπορούν από αύριο να απευθύνονται στα υποκαταστήματα της ΔEΗ. Σημαντικό είναι ότι από τη νέα ρύθμιση μπορούν να ωφεληθούν και όσοι έχουν εντάξει τις οφειλές τους στην προηγούμενη ρύθμιση των οκτώ δόσεων, αλλά και όσοι δεν τήρησαν τους όρους που προβλεπόταν στην προηγούμενη ρύθμιση.

Όπως είπε ο κ. Λαφαζάνης, το μέτρο αυτό που θα ανακουφίσει χιλιάδες καταναλωτές δεν θα μπορούσε να ληφθεί αν η ΔEΗ δεν ήταν κρατική. Ωστόσο το επιτόκιο με το οποίο θα επιβαρυνθούν οι δόσεις ανέρχεται σε 5,7% το οποίο μόνο ευνοϊκό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Ευάλωτοι καταναλωτές –τουριστικές επιχειρήσεις

Σε ό,τι αφορά ληξιπρόθεσμες οφειλές καταναλωτών που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (δικαιούχοι κοινωνικού τιμολογίου, ανάπηροι κ.λπ.) η απόφαση της ΔΕΗ προβλέπει αύξηση του αριθμού των δόσεων σε 40-60.

Τέλος για τις εποχιακές τουριστικές επιχειρήσεις, η ρύθμιση θα γίνεται με προκαταβολή 10% και με δόσεις από 8-18, ανάλογα με τη λειτουργία τους.

Πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι εκτός από τα πρακτορεία, μπορούν να παίρνουν τηλεφωνικά επικοινωνώντας με τον αριθμό 11770.

«Δύσκολα θα υπάρξει συμφωνία»

Στο περιθώριο της συνέντευξης, κύκλοι προσκείμενοι στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στις σχέσεις Ελλάδας - Θεσμών, εκτιμούσαν ότι δύσκολα θα υπάρξει συμφωνία.

Οι ίδιοι άφηναν να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται και καταρτίζει σχέδιο για την "επόμενη μέρα", ενώ επαναλάμβαναν ότι η Ελλάδα έχει πολλές δυνατότητες ανάπτυξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v