Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CNBC: Ποια hedge funds ποντάρουν ακόμα στην Ελλάδα

Η αβεβαιότητα γύρω από την πορεία των ελληνικών διαπραγματεύσεων αντιμετωπίζεται ως ευκαιρία για υψηλά κέρδη από μια ομάδα hedge funds. Γιατί δεν βλέπουν ως πιθανό ένα σενάριο Grexit.

CNBC: Ποια hedge funds ποντάρουν ακόμα στην Ελλάδα

Η κατάρρευση των ελληνικών διαπραγματεύσεων την Κυριακή οδήγησαν το ελληνικό χρηματιστήριο σε βουτιά 5%, αλλά μια μικρή ομάδα hedge funds συνεχίζει να βλέπει την αβεβαιότητα γύρω από την Ελλάδα ως μια ευκαιρία για να βγάλουν λεφτά.

«Αν και οι συνεχείς διαπραγματεύσεις θα οδηγήσουν σε μεταβλητότητα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα θα υπάρξουν αρκετά ελκυστικές ευκαιρίες τόσο στην Ελλάδα όσο και γενικότερα στην Ευρώπη» δήλωσε στο CNBC ο Gregory Schneiderman, διαχειριστής χαρτοφυλακίου 8 δισ. δολαρίων στην Aurora Investment Management.

Ο κ. Schneiderman σημείωσε πως η Ελλάδα δεν είναι μια συνηθισμένη τοποθέτηση για τα hedge funds και ότι οι επενδυτές βλέπουν «μόνο έναν περιορισμένο αριθμό πραγματικών ευκαιριών» στην χώρα.

Στα hedge funds που έχουν στοιχηματίσει στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας περιλαμβάνονται τα Third Point και Alden Global Capital, μέσω των αντίστοιχων funds τους που εστιάζουν στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Τα Perry Capital και Knighthead Capital Management συγκαταλέγονται στα hedge funds που έχουν ελληνικά ομόλογα, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στο CNBC.

York Capital Management, Greylock Capital Management και Eaglevale Partners έχουν στοιχηματίσει σε άνοδο των ελληνικών αγορών και έχουν τόσο ομόλογα όσο και μετοχές.

Σύμφωνα με το CNBC, τα συγκεκριμένα hedge funds πιστεύουν πως η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη, δεδομένου ότι οι περισσότεροι Έλληνες θέλουν το ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v