ΠΓΔΜ: Οι ελληνικές τράπεζες δεν μπορούν να αποσύρουν κεφάλαια

Η κεντρική τράπεζα της ΠΓΔΜ έχει προετοιμάσει «εναλλακτικά μέτρα», σε περίπτωση που η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του διοικητή Ντιμιτάρ Μποκόφ στο Bloomberg.

ΠΓΔΜ: Οι ελληνικές τράπεζες δεν μπορούν να αποσύρουν κεφάλαια

Οι ελληνικές τράπεζες δεν έχουν την δυνατότητα να αποσύρουν κεφάλαια από την ΠΓΔΜ, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της χώρας.

«Οι ελληνικές τράπεζες δεν έχουν την νομική δυνατότητα να αποσύρουν τα ιδρυτικά τους κεφάλαια, σύμφωνα με την τραπεζική νομοθεσία» ανέφερε σε συνέντευξη του στο Bloomberg ο κεντρικής τραπεζίτης, Ντιμιτάρ Μποκόφ.

«Μπορούν μόνο να πουλήσουν το μερίδιο τους σε άλλο επενδυτή» πρόσθεσε.

Τα κεφάλαια των ελληνικών τραπεζών στην χώρα ανέρχονται στα 6 δισ. ευρώ ή 22% του συνολικού κεφαλαίου του τραπεζικού τομέα της ΠΓΔΜ, σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα.

Ο κ. Μποκόφ είπε ότι η κεντρική τράπεζα έχει προετοιμάσει «εναλλακτικά μέτρα», σε περίπτωση που η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ.

«Δεν περιμένω φυγή καταθέσεων αν γίνει το Grexit» είπε ο κ. Μπογκόφ. «Eίχαμε μια παρόμοια κατάσταση το 2012, όταν αναφέρθηκε για πρώτη φορά αυτή η δυνατότητα, αλλά εξηγήσαμε στους καταθέτες πως τα χρήματα τους είναι ασφαλή».

«Προς το παρόν, ανησυχώ περισσότερο για τις για την πολιτική κατάσταση στην ΠΓΔΜ από ότι για την ελληνική κρίση» είπε ο κ. Μπογκόφ. «Αν γίνει ένα Grexit, θα μιλήσουμε στο κοινό για να του εξηγήσουμε ότι τα χρήματα τους στις ελληνικές τράπεζες στην ΠΓΔΜ είναι ασφαλή».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v