Θέμα εβδομάδων η συμφωνία με Βουλγαρία για τον IBG

Ο ελληνοβουλγαρικός αγωγός (IBG) εκτιμάται ότι θα κοστίσει 100 εκατ. ευρώ περίπου και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη εγκρίνει χρηματοδότηση 45 εκατ. για το έργο, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Ενέργειας.

Θέμα εβδομάδων η συμφωνία με Βουλγαρία για τον IBG

Η Ελλάδα και η Βουλγαρία θα υπογράψουν τις επόμενες εβδομάδες συμφωνία για την κατασκευή ελληνοβουλγαρικού αγωγού φυσικού αερίου, μέρος του Νοτίου Διαδρόμου για την μεταφορά αερίου από την Κασπία στην Ευρώπη, δήλωσαν δύο αξιωματούχοι του υπουργείου Ενέργειας την Παρασκευή.

Ο ελληνοβουλγαρικός αγωγός (IBG) εκτιμάται ότι θα κοστίσει 100 εκατ. ευρώ περίπου και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη εγκρίνει χρηματοδότηση 45 εκατ. για το έργο, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου.

«Έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες» δήλωσε αξιωματούχος. «Αναμένεται να υπογραφεί η συμφωνία τις επόμενες εβδομάδες» πρόσθεσε.

Όπως μεταδίδει το Reuters, δεύτερος αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι η συμφωνία αναμένεται σύντομα, προσθέτοντας ότι απομένουν μόνο μερικά σημεία να διευθετηθούν.

Η Ελλάδα και η Βουλγαρία υπέγραψαν το 2009 μνημόνιο συνεργασίας για την κατασκευή του αγωγού, μήκους 180 χλμ. που θα μπορεί να μεταφέρει 3 δισ. κυβικά μέτρα αέριο.

Η κατασκευή του θα γίνει από κοινοπραξία στην οποία συμμετέχουν η κρατική εταιρεία φυσικού αερίου της Βουλγαρίας, η ΔΕΠΑ και η ιταλική Edison.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v