Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εντατικοποίηση συζητήσεων συμφώνησαν οι ηγέτες

«Να εντατικοποιηθεί η διαδικασία γεφύρωσης των διαφoρών που απομένουν με στόχο την έγκαιρη επίτευξη συμφωνίας» συμφώνησαν Τσίπρας με Μέρκελ και Ολάντ. Στόχος η επιστροφή στην ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή και βιώσιμο χρέος, λέει το Μαξίμου.

Εντατικοποίηση συζητήσεων συμφώνησαν οι ηγέτες

Σε καλό κλίμα ολοκληρώθηκαν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι συζητήσεις μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και των Αγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ. 

Οι συζητήσεις έγιναν σε πολύ καλό κλίμα, υποστήριξε ο πρωθυπουργός που ήταν και ο μόνος που έκανε δηλώσεις μπροστά στην κάμερα. Όπως είπε ο ίδιος και οι Μέρκελ-Ολαντ συμφώνησαν να συνεχίσουν τις προσπάθειες για να βρεθεί λύση. Οπως είπε πιστεύει ότι η Ευρώπη καταλαβαίνει την ανάγκη για λύση που θα οδηγεί στην επιστροφή της Ελλάδας στην αναπτυξη.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι πληροφορίες από την ελληνική πλευρά. Οπως αναφέρουν πηγές του Μαξίμου «ολοκληρώθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα η τριμερής συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ και Ολάντ. Οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν να εντατικοποιηθεί η διαδικασία γεφύρωσης των διαφόρων που απομένουν με στόχο την έγκαιρη επίτευξη συμφωνίας που θα επιτρέπει στην Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή και βιώσιμο χρέος».

Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης μετά το ραντεβού Τσίπρα με Μέρκελ-Ολαντ δήλωσε πως «συμφωνήθηκε ομόφωνα ότι οι συζητήσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών (ΔΝΤ-Κομισιόν-ΕΚΤ) πρέπει να συνεχιστούν πολύ εντατικά».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v