Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντάισελμπλουμ: Eφικτή συμφωνία για Ελλάδα ως 18 Ιουνίου

Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι ενώ λίγα ζητήματα παραμένουν ανοιχτά, η τελευταία πρόταση της Ελλάδας δεν ήταν ικανοποιητική.

Ντάισελμπλουμ: Eφικτή συμφωνία για Ελλάδα ως 18 Ιουνίου

Η Ελλάδα και οι πιστωτές έχουν ακόμα το περιθώριο να καταλήξουν σε συμφωνία ώστε να εγκριθεί στην επόμενη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, δήλωσε την Τετάρτη o επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ωστόσο, ο κ. Ντάισελμπλουμ προειδοποίησε ότι ο χρόνος λιγοστεύει και ότι οι θεσμοί θα πρέπει να εξετάσουν πρώτα τις προτάσεις που μπορεί να στείλει η ελληνική κυβέρνηση. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι ενώ λίγα ζητήματα παραμένουν ανοιχτά, η τελευταία πρόταση της Ελλάδας δεν ήταν ικανοποιητική. 

«Είμαστε ακόμα ανοικτοί σε σοβαρές εναλλακτικές, αλλά οι εναλλακτικές των τελευταίων ημερών δεν ήταν επαρκής» ανέφερε από το Ελσίνκι.

«Στις τελευταίες συζητήσεις που είχα μαζί με τον πρόεδρο της Κομισιόν και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα καταστήσαμε σαφές πως υπάρχει χώρος για εναλλακτικά μέτρα, αλλά το ζήτημα είναι πως πρέπει να έχουν λογική, γιατί η Ελλάδα πρέπει να γίνει και πάλι οικονομικά ανεξάρτητη» πρόσθεσε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v