Μείωση τζίρου 1,7% στο χονδρικό εμπόριο το α΄ τρίμηνο

Υποχώρηση κατέγραψε ο τζίρος στο χονδρικό εμπόριο το α΄ τρίμηνο του έτους. Ο σχετικός Δείκτης διαμορφώθηκε 1% χαμηλότερα έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2014, ενώ ο εποχικά διορθωμένος Δείκτης υποχώρησε κατά 1,7%.

Μείωση τζίρου 1,7% στο χονδρικό εμπόριο το α΄ τρίμηνο

Ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στο Χονδρικό Εμπόριο του Α΄ τριμήνου 2015, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Α΄ τριμήνου 2014, παρουσίασε μείωση κατά 1%, σύμφωνα με τα προσωρινά και διορθωμένα στοιχεία, ως προς τον αριθμό εργασίμων ημερών τυπικού τριμήνου ίσης χρονικής διάρκειας, της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Σε σύγκριση με τον Δείκτη του Δ΄ τριμήνου 2014, ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στο Χονδρικό Εμπόριο του Α΄ τριμήνου 2015 σημείωσε πτώση 5,6%.

Ο Εποχικά Διορθωμένος Δείκτης Κύκλου Εργασιών στο Χονδρικό Εμπόριο, ως προς την επίδραση εποχικών γεγονότων (π.χ. έναρξη σχολικής περιόδου, εορτές, τουριστική περίοδος κ.λπ.), σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Α΄ τριμήνου του προηγούμενου έτους, υποχώρησε κατά 1,7 %.

Αντίθετα, σε σύγκριση με το Δείκτη του Δ΄ τριμήνου 2014, ο Εποχικά Διορθωμένος Δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,3 %.

Τέλος, η ΕΛΣΤΑΤ επισημαίνει ότι ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στο Χονδρικό Εμπόριο του Δ΄ τριμήνου 2014, ο οποίος ανακοινώθηκε ως προσωρινός στο προηγούμενο Δελτίο Τύπου, λόγω νέων στοιχείων, έχει αναθεωρηθεί από 66,3 σε 66,2 και η ετήσια μεταβολή του από -0,7% σε -0,9%.

*Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ στη δεξιά στήλη «Συνοδευτικό υλικό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v